» » Святковий холодець

Святковий холодець

Святковий холодецьСвятковий холодець
На відміну від звичайного холодцю, «Святковий» радує око всіма кольорами веселки. До того ж різні овочеві добавки насичують блюдо вітамінами. Святковий холодець рецепт приготування. Як зварити холодець з свиних та телячих ніжок дивіться далі.

Інгредієнти

  • Яловича гомілка 1 шт.
  • свиняча ніжка 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • лавровий лист 1 шт.
  • чорний перець горошком 5-6 шт.
  • сіль за смаком
  • болгарські перці різних кольорів 3 шт.

Рецепт приготування холодцю:


М'ясо помити, при необхідності розрубати на частини. У великій каструлі залити м'ясо водою з розрахунку не менше 2 л на 1 кг м'яса. Туди ж опустити очищені, але не розрізані цибулини. Коли бульйон почне закипати, зняти піну. Потім варити на слабкому вогні 5-6 годин. Готове м'ясо повинно легко відділятися від кісточки.

3а 1 годину до готовності посолити бульйон, додати чорний перець горошком, лавровий лист і очищену моркву.

Зняти бульйон з вогню, дістати шумівкою м'ясо. Бульйон процідити. М'ясо перебрати, потім нарізати або злегка подрібнити блендером.

У форми для холодцю викласти м'ясо, моркву кружечками і болгарський перець кубиками. Залити бульйоном, остудити при кімнатній температурі, потім поставити для застигання в холодильник на 4-5 годин.

Для того щоб холодець не втратило форму при вилученні з ємності, необхідно опустити його у формі на 2-3 сек. в гарячу воду і відразу ж перекинути на плоске блюдо для подачі на стіл.

Приємного смаку!
Готувала Марина Федоровна
Джерело ЕДА для всей семьи 2014'04С (Новий рік і Різдво)

Схожі рецепти

Великодня закуска
Великодня закуска зробить ваш пасхальний стіл гарним, а оригінальна страва буде до вподоби гостям та рідним. Рецепт великодньої закуски з покроковим описом. Заливні яйця до Великодня справді смачна страва на Пасху.
Каша гречана з грибами
Пісні страви з гречки - це смачні страви які готують не тільки в строгий піст, а і на кожен день. Каша гречана з грибами - вишукана пісна страва, готувати дуже легко. Рецепт приготування гречаної каші з грибами та цибулею в піст. Гриби як добавка до каш змінюють смак цих в кращу сторону. Сушені
Картопляне пюре з овочами
Смачні страви в піст - картопляне пюре з овочами. Простий і смачний рецепт приготування овочів з картоплею. Ну до чого це апетитно виглядає, у мене аж слинка потекла! Тушковані овочі та м'ята картопля - легка страва на Різдво або на кожен день.
Оселедець маринований «До свята»
Оселедець маринований - смачна закуска на Новий рік 2015 та Різдвяні свята. Маринований оселедець простий рецепт приготування. Оселедець є обов'язковою стравою в новорічному меню 2015 року.
Холодець в мультиварці
Холодець - поживна та смачна святкова страва, яку готують на Різдво та Новий рік. Дізнайтесь як зварити холодець в мультиварці? Простий рецепт з фото для господині у якої є звичайна мультиварка. Вода не википає, а повільно нагрівається. Рецепт приготування смачного холодцю в домашніх умовах -
Солянка по-грузинськи
Солянка має насичений смак і аромат. Рецепт солянки по-грузинськи досить простий, тому можна сміливо включити це блюдо в своє повсякденне меню. Така солянка вважається другим блюдом, його густоту можна відрегулювати по своєму смаку. М'ясна солянка по-грузинськи - рецепт ситного страви, яке сильно

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору