Святковий холодець

Святковий холодецьСвятковий холодець
На відміну від звичайного холодцю, «Святковий» радує око всіма кольорами веселки. До того ж різні овочеві добавки насичують блюдо вітамінами. Святковий холодець рецепт приготування. Як зварити холодець з свиних та телячих ніжок дивіться далі.

Інгредієнти

  • Яловича гомілка 1 шт.
  • свиняча ніжка 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • лавровий лист 1 шт.
  • чорний перець горошком 5-6 шт.
  • сіль за смаком
  • болгарські перці різних кольорів 3 шт.

Рецепт приготування холодцю:

М’ясо помити, при необхідності розрубати на частини. У великій каструлі залити м’ясо водою з розрахунку не менше 2 л на 1 кг м’яса. Туди ж опустити очищені, але не розрізані цибулини. Коли бульйон почне закипати, зняти піну. Потім варити на слабкому вогні 5-6 годин. Готове м’ясо повинно легко відділятися від кісточки.

3а 1 годину до готовності посолити бульйон, додати чорний перець горошком, лавровий лист і очищену моркву.

Зняти бульйон з вогню, дістати шумівкою м’ясо. Бульйон процідити. М’ясо перебрати, потім нарізати або злегка подрібнити блендером.

У форми для холодцю викласти м’ясо, моркву кружечками і болгарський перець кубиками. Залити бульйоном, остудити при кімнатній температурі, потім поставити для застигання в холодильник на 4-5 годин.

Для того щоб холодець не втратило форму при вилученні з ємності, необхідно опустити його у формі на 2-3 сек. в гарячу воду і відразу ж перекинути на плоске блюдо для подачі на стіл.

Приємного смаку!
Готувала Марина Федоровна
Джерело ЕДА для всей семьи 2014’04С (Новий рік і Різдво)