Вареники на пару

Вареники на паруВареники на пару

Святковий стіл не обійдеться без пухких вареників приготованих на пару. Вареники на пару рецепт з покроковим описом. Тісто у вареників пухке, м’якеньке та ніжне, тому добре поєднується як із здобними начинками, так і з солоними.
А ще вони не розвалюються із них не витікає сік, коли всередині ягоди. Я приготувала вареники з картоплею, моя улюблена українська страва.

Інгредієнти

  • 1 яйце
  • 3 ст. л. розтопленого масла
  • 3 ст. л. сметани
  • З/4 скл. теплої сироватки або кефіру
  • 15 г свіжих дріжджів
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 3 – 3,5 скл. муки

Рецепт приготування вареників на пару:

Дріжджі розчинити в сироватці з цукром та лишити на 10 хвилин, щоб піднялись “шапинкою”. Цю суміш змішати з рештою складників та замісити не туге тісто. Одразу ліпити вареники і складати їх у пароварку, накрити кришкою і варити над парою 10 хвилин.

Вареники збільшуються в об’ємі вдвічі. Вийняти їх і полити розтопленим маслом (солодкі) чи засмажкою із сала та цибулі (солоні).

• Для начинки можна використати заморожені ягоди.
• Смачно, якщо вареники з ягодами (вишня, чорниця) полити соком, який залишився від них, та подати до них в окремій посудині сметану, збиту з цукром.

Приємного смаку!
Ганна ТОКАРСЬКА, с. Ветли, Волинська область
Джерело Рецепти господині 2013’12(45)