Плов зі свининою

Плов зі свининоюПлов зі свининою
Улюблений домашній рецепт плову зі свининою. Як готувати плов зі свинини? Абсолютно будь-яка господиня зможе приготувати смачний плов зі свининою за цим рецептом.
Мені скажуть, що рецепт плову зі свинини неправильний, не класичний, плов повинен бути з бараниною. А мені смачно. Спробуйте, і вам сподобається!

Інгредієнти

  • Рис – 200 г
  • Свиняче філе (або шия) – 300 г
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • Часник – 3 зубчики
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1 лавровий листок
  • 1 ч. ложки барбарису
  • 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю
  • 1/4 ч. ложки червоного меленого перцю
  • 1/2 ч. ложки солі
  • Замість зазначених у рецепті спецій можна використовувати готову суміш «спеції для плову»

Рецепт приготування плову зі свининою:

М’ясо нарізати дрібними кубиками.

Плов зі свининою

Плов зі свининою

Моркву потерти на тертці, цибулину порізати кубиками.

Плов зі свининою

Плов зі свининою

В каструлі з товстим дном розігріти олію та додати порізане м’ясо.

Плов зі свининою

Смажити на сильному вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору, близько 10 хвилин.

Додати до м’яса цибулю та моркву и ще смажити 3-5 хвилин.

Плов зі свининою

Висипати в каструлю спеції, сіль, перець і смажити ще близько 5 хвилин. Зверху покласти почищені 3 зубчики часнику.

Плов зі свининою

Промийте рис і додайте до м’яса (викласти зверху, не перемішуючи), зверху кладу лавровий лист.

Плов зі свининою

Залийте рис водою щоб вона була на 2 см вище. Каструлю накрийте кришкою і готувати на маленькому вогні приблизно 30 хвилин, не мішаючи.

Плов зі свининою

Вийшов смачний розсипчастий плов зі свинини.

Плов зі свининою

Плов зі свининою

Приємного смаку!