Улюблений домашній рецепт плову зі свининою. Як готувати плов зі свинини? Абсолютно будь-яка господиня зможе приготувати смачний плов зі свининою за цим рецептом.
Мені скажуть, що рецепт плову зі свинини неправильний, не класичний, плов повинен бути з бараниною. А мені смачно. Спробуйте, і вам сподобається!
Інгредієнти
- Рис – 200 г
- Свиняче філе (або шия) – 300 г
- 1 морква
- 1 цибулина
- Часник – 3 зубчики
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1 лавровий листок
- 1 ч. ложки барбарису
- 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю
- 1/4 ч. ложки червоного меленого перцю
- 1/2 ч. ложки солі
- Замість зазначених у рецепті спецій можна використовувати готову суміш «спеції для плову»
Рецепт приготування плову зі свининою:
М’ясо нарізати дрібними кубиками.
Моркву потерти на тертці, цибулину порізати кубиками.
В каструлі з товстим дном розігріти олію та додати порізане м’ясо.
Смажити на сильному вогні, періодично помішуючи, до золотистого кольору, близько 10 хвилин.
Додати до м’яса цибулю та моркву и ще смажити 3-5 хвилин.
Висипати в каструлю спеції, сіль, перець і смажити ще близько 5 хвилин. Зверху покласти почищені 3 зубчики часнику.
Промийте рис і додайте до м’яса (викласти зверху, не перемішуючи), зверху кладу лавровий лист.
Залийте рис водою щоб вона була на 2 см вище. Каструлю накрийте кришкою і готувати на маленькому вогні приблизно 30 хвилин, не мішаючи.
Вийшов смачний розсипчастий плов зі свинини.
Приємного смаку!