Короп смажений у сметані дійсно королівська страва. Рецепт смачної, соковитої риби готується швидко за нашим рецептом з фото. Для приготування смаженого коропа вам знадобиться жива риба.
Інгредієнти
- Короп свіжий 1 кг.
- Сметана 1 ст.
- Вода 50 мл.
- Цибуля 2 шт.
- Борошно
- Сіль, перець, приправа для риби
- Олія
Рецепт приготування смаженого коропа:
Рибу почистити, помити, відрізати плавники, голову і хвіст. Риби було багато тому з другої частини зробила коропа смаженого в сухарях.
Розрізати рибу на невеликі шматочки.
Короп посолити, поперчити, додати приправу для риби (додавала суміш французькі трави), все перемішати і залишити постояти хвилин 20.
Потім рибу обваляти у борошні і обсмажити з двох боків до утворення смачної скоринки.
Смажену рибу вийняти із сковорідки, злити використану олію, протерти сковорідку паперовим рушником або помити.
Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на олії до прозорості.
Викласти підсмажену цибулю у глибоку сковорідку, або у каструлю з товстим дном, зверху положити смажену рибу.
Змішати сметану із водою і залити нею рибу, посолити, поперчити.
Як тільки сметана закипить, збавити вогонь і тушкувати ще 5-7 хвилин, вимкнути вогонь і дати постояти рибі під закритою кришкою ще 10 хвилин.
Короп смажений у сметані прикрасити зеленню та подавати гарячим до столу.
Приємного смаку!