Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметаніКороп смажений у сметані
Короп смажений у сметані дійсно королівська страва. Рецепт смачної, соковитої риби готується швидко за нашим рецептом з фото. Для приготування смаженого коропа вам знадобиться жива риба.

Інгредієнти

  • Короп свіжий 1 кг.
  • Сметана 1 ст.
  • Вода 50 мл.
  • Цибуля 2 шт.
  • Борошно
  • Сіль, перець, приправа для риби
  • Олія

Рецепт приготування смаженого коропа:

Рибу почистити, помити, відрізати плавники, голову і хвіст. Риби було багато тому з другої частини зробила коропа смаженого в сухарях.

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Розрізати рибу на невеликі шматочки.

Короп смажений у сметані

Короп посолити, поперчити, додати приправу для риби (додавала суміш французькі трави), все перемішати і залишити постояти хвилин 20.

Короп смажений у сметані

Потім рибу обваляти у борошні і обсмажити з двох боків до утворення смачної скоринки.

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Смажену рибу вийняти із сковорідки, злити використану олію, протерти сковорідку паперовим рушником або помити.
Цибулю порізати півкільцями і обсмажити на олії до прозорості.

Короп смажений у сметані

Викласти підсмажену цибулю у глибоку сковорідку, або у каструлю з товстим дном, зверху положити смажену рибу.

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Змішати сметану із водою і залити нею рибу, посолити, поперчити.

Короп смажений у сметані

Як тільки сметана закипить, збавити вогонь і тушкувати ще 5-7 хвилин, вимкнути вогонь і дати постояти рибі під закритою кришкою ще 10 хвилин.

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані прикрасити зеленню та подавати гарячим до столу.

Короп смажений у сметані

Короп смажений у сметані

Приємного смаку!