Пиріг з картоплі і фаршу

Пиріг з картоплі і фаршуПиріг з картоплі і фаршу
Коли мова заходить про пироги, то всі ми згадуємо пиріг з м’ясом і картоплею, з неповторною хрусткою скоринкою і соковитою начинкою. Саме такий пиріг ми і будемо сьогодні готувати, рецепт з фото!

Пиріг з картоплі і фаршу – універсальне блюдо, адже ви можете подавати його до столу як в обід, так і на вечерю. А якщо вам необхідно запастися енергією на цілий день, то можна покуштувати шматочок пирога і за сніданком.

Інгредієнти

  • Кефір (кисле молоко) 0,5 л.
  • Маргарин 250 г.
  • Борошно 4-5 ст.
  • Сода 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Для начинки:
  • Фарш 0,5 кг.
  • Картопля 0,5 кг.
  • Цибуля 1 шт.
  • Зелень петрушки, кропу

Рецепт приготування пирога з картоплі і фаршу:

В просіяне борошно додати сіль, соду і перемішати усе.

Пиріг з картоплі і фаршу

Натерти маргарин і додати до борошна. Перетираємо борошно з маргарином в крихти.

Пиріг з картоплі і фаршу

Робимо заглиблення у центрі. Збиваємо 1 яйце і половину виливаємо у центр, іншу половину будемо використовувати для змазування пирога зверху.

Пиріг з картоплі і фаршу

Пиріг з картоплі і фаршу

Сюди ж додаємо кефір ( кисле молоко).

Пиріг з картоплі і фаршу

Замішуємо тісто. Воно не повинно бути тугим, але і не розпливатися.

Тісто ділимо на дві однакові частини. Одну половину викладаємо на пергамент змащений вершковим маслом чи маргарином.

Пиріг з картоплі і фаршу

Трішки присипаємо борошном і рукою розминаємо тісто по пергаменті.

Пиріг з картоплі і фаршу

Дальше готуємо начинку. Для цього ріжемо картоплю кубиками і викладаємо на тісто, солимо перчимо.

Пиріг з картоплі і фаршу

Пиріг з картоплі і фаршу

Картоплю посипаємо порізаною зеленню.

Пиріг з картоплі і фаршу

До фаршу додаємо терту на середній тертці цибулю, сіль, перець і все перемішуємо.

Пиріг з картоплі і фаршу

Викладаємо рівномірно фарш на картоплю з зеленню.

Пиріг з картоплі і фаршу

Другу половину тіста викладаємо на стіл, посипаний борошном, розкочуємо тісто до необхідного розміру, кладемо на начинку і руками защипаємо краї пирога.

Пиріг з картоплі і фаршу

Пиріг з картоплі і фаршу

Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо випікатися у попередньо розігріту до 200 °С духовку на 40-45 хвилин.

Пиріг з картоплі і фаршу

Готовність пирога перевіряємо за допомогою зубочистки, вона повинна легко проколювати картоплю. Коли пиріг вже готовий дістаємо з духовки і гарячим можете подавати до столу.

Пиріг з картоплі і фаршу

Приємного смаку!