Домашня ковбаса запечена в духовці

Домашня ковбаса запечена в духовціДомашня ковбаса запечена в духовці

Як приготувати домашню ковбасу? Домашня ковбаса – одна з 12-ти святкових страв яку готують на Різдво. Смачна українська страва, пропоную рецепт з фото приготування домашньої ковбаси зі свинини. Зроблена вдома ковбаса дуже запашна та корисна – не зрівняти з магазинною.

Інгредієнти

  • Свинина 1,2 кг.
  • Сало 300 г.
  • Сіль, перець за смаком
  • Вода 1 склянка
  • Часник 5 зубців

Рецепт приготування ковбаси:

М’ясо свинини помити, порізати великими шматками.

М'ясо свинини помити, порізати великими шматками

Надіваємо на м’ясорубку ніж для нарізання м’яса шматочками, перемелюємо.

Надіваємо на м’ясорубку ніж для нарізання м’яса шматочками, перемелюємо

Сало можна перемолоти теж через цей ніж ( ковбаса вийде більш сухішою), а можна порізати шматочками (ковбаса вийде більш жирною).

часник почистити і натерти

Додати сіль, перець, подрібнений на тертці часник, воду і все ретельно перемішуємо, ставимо у холодильник на 1-2 години.

Підготовлені кишки начиняємо фаршем за допомогою спеціальної насадки, зав’язуємо кінці і проколюємо голкою кишку по всій довжині з обох боків, щоб вийшло повітря і кишка не лопнула в процесі випікання.

кишки начиняємо фаршем

Викладаємо ковбасу на застелене пергаментом деко і ставимо запікатися у попередньо розігріту до 200 °С духовку.

Викладаємо ковбасу на застелене пергаментом деко

ставимо запікатися ковбасу у попередньо розігріту до 200 °С духовку

Кожні 20 хвилин виймаємо ковбасу і перевертаємо на інший бік, щоб вона добре обсмажилася з усіх боків.

Кожні 20 хвилин виймаємо ковбасу і перевертаємо на інший бік

Випікаємо до тих пір, доки ковбаса не зарум’яниться, у мене вийшло приблизно 50-60 хвилин і ковбаса готова.

Випікаємо до тих пір, доки ковбаса не зарум’яниться

Смачна домашня ковбаска, ніжна і ароматна, дуже м’якенька – дійсно святкова страва.

Домашня ковбаса запечена в духовці

Приємного смаку!

1 думки про “Домашня ковбаса запечена в духовці”

  1. Галина

    Готували цю смакоту дійсно вийшло чудово

Коментарі закриті.