Качка з яблуками, запечена в духовці

Качка з яблуками, запечена в духовціКачка з яблуками, запечена в духовці
Важко уявити різдвяну трапезу без запеченої качки з яблуками. Смажена птиця – прикраса різдвяного Столу, символ єдності всіх присутніх. Качка з яблуками, запечена в духовці простий рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Качка 1 шт.
  • Яблука антонівка 1-1,5 кг.
  • Топлене масло 2 ст. л.

Рецепт приготування качки з яблуками:

Тушку качки добре очистіть від пір’я, обмийте і нафаршируйте яблуками нарізаними часточками. Яблука повинні бути очищеними від серцевини. Отвір в черевці зашийте ниткою. У такому вигляді качку покладіть спинкою на сковороду, додайте 0,5 склянки води і поставте в духовку запікатися.

Під час смаження качку необхідно кілька разів поливати жиром і соком який витопився. Запікайте 1,5-3 години при температурі 180 градусів.

З готової качки видаліть нитку, покладіть тушку на блюдо і прикрасьте нарізаним лимоном і зеленню. З яблуками можна покласти квашену капусту, яку подають до столу як гарнір.

Порада
Страва придбає новий оригінальний смак, якщо яблука перед приготуванням качки замаринувати в червоному вині.

Приємного смаку!