
Домашні голубці - друга страва яку готують не тільки на свята. Як приготувати голубці? Простий рецепт з фото та покроковим описом голубців по домашньому.
Голубці зможуть урізноманітнити ваш святковий стіл - смачна українська страва.
Домашні голубці - друга страва яку готують не тільки на свята. Як приготувати голубці? Простий рецепт з фото та покроковим описом голубців по домашньому.
Голубці зможуть урізноманітнити ваш святковий стіл - смачна українська страва.
Відваріть рис і залиште щоб вихолоняв.
Вирізавши ножем серединку у капусти, покласти її цілою у каструлю з водою, налити трішки оцту. Відваріть капусту хвилин 5 та відділіть на листки.
Приготуємо зажарку.
Порізати цибулю кубиками, моркву натріть на великій тертці, підсмажте на сковорідці.
Половину зажарки додати до охолодженого рису. Туди ж додавайте фарш, 0,5 ст. води, сіль, перець і все ретельно вимішайте.
Цілий листок капусти розріжте навпіл, відрізавши тверду середину листка.
Покласти на середину відрізаного листка капусти начинку і заверніть голубець.
Готуємо підливку.
До другої половини зажарки додайте сметану, томатну пасту, долийте 1 ст. води, додати порізану зелень, посолити, поперчити, доведіть до кипіння і відставте з вогню.
Поскладайте голубці до каструлі, налийте води, так щоб до верху голубців не вистачало 2 см і поставте варитися на повільному вогні 25 хвилин.
Потім додати підливку і варити на маленькому вогні ще 10 хвилин.
До столу голубці подавати гарячими.
Приємного смаку!