Домашні голубці

Домашні голубціДомашні голубці

Домашні голубці – друга страва яку готують не тільки на свята. Як приготувати голубці? Простий рецепт з фото та покроковим описом голубців по домашньому.
Голубці зможуть урізноманітнити ваш святковий стіл – смачна українська страва.

Інгредієнти

  • Фарш змішаний (свинина та яловичина) 1 кг.
  • Рис 1,5 ст.
  • Капуста 2 кг.
  • Цибулина 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 70 г.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Лавровий лист, сіль, перець, зелень кропу і петрушки

Рецепт приготування голубців домашніх:

Відваріть рис і залиште щоб вихолоняв.

Домашні голубці

Вирізавши ножем серединку у капусти, покласти її цілою у каструлю з водою, налити трішки оцту. Відваріть капусту хвилин 5 та відділіть на листки.

Домашні голубці

Домашні голубці

Домашні голубці

Приготуємо зажарку.
Порізати цибулю кубиками, моркву натріть на великій тертці, підсмажте на сковорідці.

Домашні голубці

Половину зажарки додати до охолодженого рису. Туди ж додавайте фарш, 0,5 ст. води, сіль, перець і все ретельно вимішайте.

Домашні голубці
Домашні голубці

Цілий листок капусти розріжте навпіл, відрізавши тверду середину листка.

Домашні голубці

Покласти на середину відрізаного листка капусти начинку і заверніть голубець.

Домашні голубці
Домашні голубці
Домашні голубці

Готуємо підливку.
До другої половини зажарки додайте сметану, томатну пасту, долийте 1 ст. води, додати порізану зелень, посолити, поперчити, доведіть до кипіння і відставте з вогню.

Домашні голубці

Поскладайте голубці до каструлі, налийте води, так щоб до верху голубців не вистачало 2 см і поставте варитися на повільному вогні 25 хвилин.

Домашні голубці

Потім додати підливку і варити на маленькому вогні ще 10 хвилин.

Домашні голубці

До столу голубці подавати гарячими.

Домашні голубці

Приємного смаку!