Рецепт приготування
Для смаження купуйте живу рибу.
Я купив двох живих коропів. З одного зробимо
фаршированого коропа запеченого в духовці. Другого коропа будемо смажити на сковорідці.
Очистити коропа від луски та видалити нутрощі.
Повідрізайте у коропа голову, плавники та хвіст. Ці відходи нам знадобляться для приготування смачної юшки з риби. Покладіть їх у морозилку.
Порізати коропа на шматочки товщиною 2 см.
Шматочки коропа викладайте в миску, посолити, поперчити і залишити на 30 хвилин в прохолодному місці.
Беремо панірувальні сухарі і яйця.
Панірувальні сухарі розділіть на дві невеликі тарілки, в третю розбиваємо яйця і перемішуємо їх виделкою.
На сковорідці розігрійте олію, додати порізаний четвертинками часник.
По черзі, спочатку шматочок коропа обваляти в сухарях з обох боків.
Далі обваляти в яйці, потім знову в панірувальних сухарях.
Шматочки обсмажуємо на сковорідці з двох боків.
Короп в сухарях готовий, робимо соус.
Приготування соусу тартар для риби.
До сметани додати дрібно нарізаний огірок та продавлений часник.
За бажання додати суміш трав та трохи посолити. Все ретельно вимішати - соус тартар готовий.
Шматочки смаженого коропа викладіть на тарілку, додайте поруч соус тартар. Повірте виходить дійсно
святкова страва, яка до речі дуже ситна.
Приємного смаку!