Різдвяна свинина

Різдвяна свининаРіздвяна свинина
Різдво – одне з найважливіших християнських свят, найсвітліший, радісний і сімейний. Рецепт приготування різдвяної свинини до святкового столу. Смачну та соковиту свинину на Різдво подавайте до столу з соусом.

Інгредієнти

  • На кожен 1 кг філе свинини
  • Червоне вино 2-3 ст. л.
  • Мед 1 ст. л.
  • Перець чилі (порошок), сушений базилік, сіль, чорний, білий і запашний перці по 1/2 ч. л.
  • Сушений імбир, кориця по 1/4 ч. л.
  • Для соусу:
  • Бульйон 200-300 мл.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Вершки 100 мл.
  • Гірчиця 1/2 ч. л.
  • Мед і коньяк по 1 ст. л.

Рецепт приготування свинини:

Всі приправи змішайте між собою, а потім із сумішшю вина і меду. Змастіть отриманою сумішшю м’ясо. Розігрійте духовку до 1S0 °С, поставте вниз деко з водою, а в середину – решітку з м’ясом. Витікати приблизно 1 годину. Потім збільшити температуру і підрум’янити ще 10-15 хвилин.

М’ясний сік з дека розведіть водою до 200 мл, підігрійте, додайте вершки з розведеними в них борошном, гірчицею, медом. Варити до загущення, але не кип’ятити. Додайте коньяк і вимкніть вогонь.

Різдвяне м’ясо поріжте на порційні шматки, полийте соусом і подавайте до святкового столу.

Приємного смаку!