Ковбаса з картоплі

ковбаса з картоплі

Смачно, ситно та не дорого! Ковбаса з картоплі до будь-якого столу – цікава закуска чи основна страва. Рецепт картопляної ковбаси з фото та описом приготування.

Інгредієнти

Картопля 2 кг.
М’ясо 500 г.
Сало 400 г.
Цибуля 2 шт.
Часник 4 зубці
Сіль 2 ч. л. або за смаком
Манна крупа 50 г.
Молоко 250 мл.
Мелений чорний перець за смаком
Кишка для ковбаси 4 шт.

Рецепт приготування ковбаса з картоплі

Сало порізати невеликими шматками а м’ясо шматочками більшого розміру.

порізати сало і м'ясо

Смажити сало на сковорідці 5 хвилин, потім додати м’ясо. Смажити до золотистого кольору.

смажити сало і м'ясо

Додати дрібно порізану цибулю і смажити все разом до золотистого кольору цибулі.

смажити цибулю

Картоплю почистити і натерти на саму мілку тертку. Якщо натерти на велику то смак ковбаси буде зовсім інакшим.

До натертої картоплі додати смажені сало з м’ясом, але намагайтесь якомога менше додати жиру що утворився під час смаження.

Також додаємо часник пропущений через прес, молоко, сіль за смаком, мелений перець, манну крупу.

змішати інгредієнти

Все разом добре перемішати, начинка для ковбаси готова.

Беремо кишки, які треба вимочити у воді з оцтом і добре вимити. Можете купити вже готові посолені кишки в магазині, які треба просто промити. Одну сторону зав’язати ниткою, а через іншу наповнюємо начинкою.

наповнити кишкинаповнити кишки

Форму для запікання змазати жиром і викласти картопляну ковбасу, зробити голкою отвори, щоб не лопнула.

Розігріти духовку до 180 градусів і поставити запікатися на 1 годину 20 хвилин.

картопляна ковбасаковбаса з картоплі рецепт

Смачна, недорога ковбаса з картоплі готова, вашим гостям вона дуже сподобається.

Приємного смаку!