Як варити пшоняну кашу? Пшоняна каша на воді і на молоці

як варити пшоняну кашу

Щоб вийшла смачна пшоняна каша, треба дотримуватись деяких правил при приготуванні. Рецепт пшоняної каші – смачної і ніжної для дітей та дорослих. Для приготування можна брати воду або молоко.

Інгредієнти

Пшоно 1 стакан
Вода або молоко 2-2,5 стакани
Вершкове масло 2-3 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Цукор (за бажанням) 1-3 ст. л.

Пшоняна каша на воді – як варити?

Краще смакує пшоняна каша зварена з крупи більш жовтого кольору.

Декілька разів промити крупу у воді (не менше 5 разів) і обдати кип’ятком.

Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, трохи посолити. Висипати пшоняну крупу, добавити 1 ст. л. вершкового масла, перемішати і варити кашу на повільному вогні до повного загустіння – приблизно 15-20 хвилин.

пшоняна каша на воді

Подаючи пшоняну кашу на стіл добавити вершкове масло.

Як варити пшоняну кашу на молоці?

Промити крупу зварити в 1-2 стаканах води до напівготовності 5-10 хвилин – залишки води злити.

Закип’ятити молоко в каструлі. Добавити відварену пшоняну крупу, вершкове масло, цукор. Перемішати і варити на повільному вогні до повного загустіння. Подавати на стіл молочну пшоняну кашу з фруктами або шоколадом.

як варити пшоняну кашу на молоці

Хто полюбляє рідку пшоняну кашу – беріть на 1 стакан крупи 4-5 стаканів води або молока.

Приємного смаку!