Кабачки з фаршем і помідорами запечені у духовці

кабачки з фаршем і помідорамикабачки з фаршем і помідорами

Якщо ви полюбляєте страви з кабачків, обов’язково приготуйте кабачки з фаршем і помідорами запечені в духовці. Дуже соковита та корисна друга страва на кожен день. Простий рецепт приготування кабачків запечених з фаршем в духовці.

Інгредієнти

  • Кабачки 1,2 кг.
  • Фарш м’ясний 500 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Томатна паста 70 г.
  • Помідори 4-5 шт.
  • Твердий сир 100 г.
  • Яйця 4 шт.
  • Сметана 150 г.
  • Олія, сіль, перець

Рецепт приготування Кабачки з фаршем і помідорами запечені в духовці

Кабачки натерти на великій тертці, посолити, віджати сік.

обсмажити цибулю

Цибулю порізати кубиками, обсмажити до прозорості в олії, потім добавити фарш, добре перемішати.

обсмажити фарш

Обсмажити до готовності, в кінці добавити сіль, перець, томатну пасту і обсмажити ще 1-2 хвилини.

обсмажити фарш до готовності

Яйця збити з сметаною. Помідори порізати кільцями.

яйця збити з сметаною

Форму змазати олією. Викласти половину кабачків.

викласти половину кабачків

Зверху фарш, потім знову покласти решту кабачків.

викласти фарш
викласти другу половину кабачків

На кабачки покласти помідори, залити сумішшю зі сметани і яєць, посипати тертим сиром.

викласти помідори
залити сумішшю яйця з сметаною
посипати тертим сиром

Випікати в нагрітій до 190 градусів духовці 50-55 хвилин.

кабачки з фаршем і помідорами запечені у духовці

Соковита і смачна страва – кабачки з фаршем і помідорами в духовці готова.

Приємного смаку!