Картопляно-м’ясна запіканка

Картопляно-м'ясна запіканкаКартопляно-м'ясна запіканка

Проста в приготуванні та смачна картопляно-м’ясна запіканка для всієї родини. Така друга страва дуже доречна на вечерю. Рецепт приготування запіканки з картоплею і м’ясом в духовці.

Інгредієнти

  • Картопля 800 г.
  • Вершкове масло 150 г.
  • Молоко 300 мл.
  • М’ясо відварене чи сире 400 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Твердий сир 30 г.
  • Мускатній горіх, сіль, перець за смаком

Рецепт приготування картопляно – м’ясної запіканки

Картоплю почистити від шкірки, відварити до готовності (приблизно 25 хвилин). Злити всю рідину і зробити пюре, додати в нього 50 г вершкового масла, молоко. Пюре повинно бути достатньо густим.

Поперчити, посолити і додати трохи тертого мускатного гріха за смаком.

М’ясо можна використати відварене, перекрутити через м’ясорубку. Свіже м’ясо порізати невеликими шматочками.

Цибулю порізати кубиками і смажити на сковорідці з додаванням 30 г вершкового масла. Додати до цибулі м’ясо.

Якщо варене смажити 3-4 хвилини, якщо свіже 6-7 хвилин, добре перемішуйте при смаженні. Посолити і поперчити м’ясо при смаженні.

Форму для запіканки змазати вершковим маслом. Викладати в нього половину пюре, розрівняти. Потім викласти смажене м’ясо з цибулею, теж розрівняти по поверхні. Останнім шаром викладати другу половину пюре.

Всі шари не повинні змішуватись між собою!

Зверху посипати тертим твердим сиром і тертим вершковим маслом.

Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Смачна картопляно-м’ясна запіканка готова, подавати до столу, можна прикрасити зеленню.

Картопляно-м'ясна запіканка

Приємного смаку!