Ледачі курячі ніжки з рисом і кукурудзою

Ледачі курячі ніжки з рисом і кукурудзоюЛедачі курячі ніжки з рисом і кукурудзою

Ситна та смачна друга страва на вечерю – курячі ніжки з рисом і кукурудзою приготовлені в духовці. Мабуть, кращій гарній до курячих ніжок це рис з овочами. Рецепт приготування другої страви, фото і покроковий опис.

Інгредієнти

  • Курячі гомілки 0,5-0,6 кг.
  • Рис пропарений 1 склянка на 250 мл.
  • Кукурудза консервована 1 банка
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Рецепт приготування курячих ніжок з рисом і кукурудзою

Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці, обсмажити усе разом в олії до готовності.

Цибулю, моркву обсмажити усе разом в олії до готовності

Рис промити, кукурудзу перекласти на сито, щоб стекла рідина.

Коли овочі обсмажать до готовності, добавити рис, кукурудзу, смажити 1 хвилину, зняти сковорідку з вогню.

до овочів добавити рис, кукурудзу

Все перекласти у форму для запікання.

овочі перекласти у форму для запікання

Гомілки натерти сіллю, перцем, паприкою і обсмажити на сковорідці в олії до золотистої скоринки. Перекласти у форму для запікання.

Гомілки натерти сіллю, перцем, паприкою і обсмажити на сковорідці

Налити дві склянки окропу, закрити кришкою, якщо немає, тоді фольгою і поставити запікатися у нагріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

налити води у форму для запікання
добавити гомілки, зелень, посолити, поперчити

Смачні курячі ніжки з гарніром готові, подавати гарячими до столу.

курячі ніжки з гарніром готові
Ледачі курячі ніжки з рисом і кукурудзою

Приємного смаку!