Фрикадельки рибні в томатному соусі

Фрикадельки рибні в томатному соусіФрикадельки рибні в томатному соусі

Консервовані фрикадельки рибні в томатному соусі – смачна закуска до будь-яких других страв та різних каш. Рибні тефтелі рецепт приготування з фото та покроковий опис.

Інгредієнти

  • Фарш
  • Біла риба (всі види) 2 кг.
  • Сало 300 г.
  • Рис 1 стакан
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • Яйця 2-3 шт.
  • Соус для фрикадельок на 1 літрову банку
  • Томатний сік 500 мл.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Оцет 3 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.

Рецепт приготування фрикадельки рибні в томатному соусі

Свіжу рибу (в мене звичайна річкова, але можна брати і другий вид білої риби) очистити від луски , відрізати голови, хвости та плавники.

Перекрутити на м’ясорубку 2 рази – так приберуться кісточки. Третій раз перекрутити разом з салом.

Рис відварити до напівготовності, охолодити.

Зробити фарш: змішуємо м’ясо, рис, яйця. Перемішати, посолити, поперчити та сформувати невеликі фрикадельки.

Кожну фрикадельку мокнути в борошно та трохи підсмажити на сковороді.

Банки простерилізувати (я закриваю в півлітрові та літрові). На дно покласти лавровий лист, 6-8 горошин чорного перцю.
Моркву почистити і натерти на корейську тертку або соломкою, потушкувати на сковороді до м’якості. Якщо будете закривати в літрові банки то викладати шар фрикадельок, потім шар моркви.

Приготування соусу

З’єднати всі інгредієнти для соусу, залити в банки.

Закручуємо банки і далі готуємо або в автоклаві або на затискачах для банок, на газовій плиті 4-5 годин.

Фрикадельки рибні в томатному соусі

Фрикадельки рибні в томатному соусі – справжня смакота.

Приємного смаку!