Домашня ковбаса запечена в духовці

Домашня ковбаса запечена в духовці

Як приготувати домашню ковбасу? Домашня ковбаса – одна з 12-ти святкових страв яку готують на Різдво. Смачна українська страва, пропоную рецепт з фото приготування домашньої ковбаси зі свинини. Зроблена вдома ковбаса дуже запашна та корисна – не зрівняти з магазинною.

Інгредієнти

  • Свинина 1,2 кг.
  • Сало 300 г.
  • Сіль, перець за смаком
  • Вода 1 склянка
  • Часник 5 зубців

Рецепт приготування ковбаси:

М’ясо свинини помити, порізати великими шматками.

Надіваємо на м’ясорубку ніж для нарізання м’яса шматочками, перемелюємо.

Сало можна перемолоти теж через цей ніж ( ковбаса вийде більш сухішою), а можна порізати шматочками (ковбаса вийде більш жирною).

Додати сіль, перець, подрібнений на тертці часник, воду і все ретельно перемішуємо, ставимо у холодильник на 1-2 години.

Підготовлені кишки начиняємо фаршем за допомогою спеціальної насадки, зав’язуємо кінці і проколюємо голкою кишку по всій довжині з обох боків, щоб вийшло повітря і кишка не лопнула в процесі випікання.

Викладаємо ковбасу на застелене пергаментом деко і ставимо запікатися у попередньо розігріту до 200 °С духовку.

Кожні 20 хвилин виймаємо ковбасу і перевертаємо на інший бік, щоб вона добре обсмажилася з усіх боків.

Випікаємо до тих пір, доки ковбаса не зарум’яниться, у мене вийшло приблизно 50-60 хвилин і ковбаса готова.

Смачна домашня ковбаска, ніжна і ароматна, дуже м’якенька – дійсно святкова страва.

Приємного смаку!