Повидло з абрикосів

Повидло з абрикосівПовидло з абрикосів

Повидло з абрикосів – це гарна начинка для пирогів та пиріжків взимку, та смачний десерт до чаю. Абрикосове повидло рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • Абрикоси 2 кг.
  • Цукор 700 г.
  • Вода 50 мл.

Як варити повидло з абрикосів

Помити абрикоси холодною водою. Повиймати кісточки.

Помити абрикоси холодною водою
Повиймати кісточки

Висипати у каструлю, налити воду і поставити на вогонь, декілька разів перемішати. Варити 10-15 хвилин. Каструлю накриваємо кришкою, щоб абрикоси швидше стали м’якими.

за допомогою блендера збити все в однорідну масу

Знімаємо каструлю з плити і за допомогою блендера збити все в однорідну масу. Можна перетерти через металеве сито, але це досить довго, та не практично.

повидло

Додати у каструлю цукор, перемішати і поставити варитись на середній вогонь. Якщо у вас абрикоси мають кислий смак, то додавайте цукру більше. Знімайте піну що утворюється. Варити 30-50 хвилин до отримання густої консистенції, все залежить від сорту абрикос.

варити 30 хвилин

Підготувати півлітрові банки і кришки: помити і простерилізувати.

Готове повидло з абрикос розлити по банках і закрити кришками. Перевертаємо банки і залишаємо до повного охолодження. Зберігати у прохолодному місці.

повидло готове

Приємного смаку!