» » Повидло з абрикосів

Повидло з абрикосів

Повидло з абрикосівПовидло з абрикосів

Повидло з абрикосів - це гарна начинка для пирогів та пиріжків взимку, та смачний десерт до чаю. Абрикосове повидло рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • Абрикоси 2 кг.
  • Цукор 700 г.
  • Вода 50 мл.

Як варити повидло з абрикосів

Помити абрикоси холодною водою. Повиймати кісточки.

Помити абрикоси холодною водою
Повиймати кісточки

Висипати у каструлю, налити воду і поставити на вогонь, декілька разів перемішати. Варити 10-15 хвилин. Каструлю накриваємо кришкою, щоб абрикоси швидше стали м'якими.

за допомогою блендера збити все в однорідну масу

Знімаємо каструлю з плити і за допомогою блендера збити все в однорідну масу. Можна перетерти через металеве сито, але це досить довго, та не практично.

повидло

Додати у каструлю цукор, перемішати і поставити варитись на середній вогонь. Якщо у вас абрикоси мають кислий смак, то додавайте цукру більше. Знімайте піну що утворюється. Варити 30-50 хвилин до отримання густої консистенції, все залежить від сорту абрикос.

варити 30 хвилин

Підготувати півлітрові банки і кришки: помити і простерилізувати.

Готове повидло з абрикос розлити по банках і закрити кришками. Перевертаємо банки і залишаємо до повного охолодження. Зберігати у прохолодному місці.

повидло готове

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Сік з персиків на зиму
Кисло-солодкий сік з персиків - поживний напій взимку для всієї родини. Якщо у вас великий врожай персиків, приготуйте цей смачний сік. Простий рецепт приготування персикового соку на зиму.
Абрикосовий сік з м'якоттю
Корисний та смачний абрикосовий сік з м'якоттю. Нескладний рецепт приготування, таким консервованим соком ви будете насолоджуватись взимку.
Повидло з груш
Повидло з груш просте в приготуванні та дуже смачне. З повидлом можна приготувати взимку смачні пироги, млинці, рулети. До вашох уваги покроковий рецепт приготування повидла з грушок.
Абрикосове варення половинками
Смачне абрикосове варення половинками нагадає вам щедре літо. За нашим рецептом абрикоси залишаються цілими та смачними. Чай з таким варенням з абрикос взимку додасть сили та енергії.
Повидло з яблук
Повидло з яблук простий рецепт смачного та густого повидла. Для яблучного повидла виберіть свіжі ароматні яблука. Консервоване повидло виходить густе, підійде для домашньої випічки взимку. Дізнайтесь як готувати густе яблучне повидло, фото та поради.
Варення з абрикосів
Варення з абрикосів дуже смачне і ароматне варення. Цей рецепт мені дістався від бабусі. Простий рецепт приготування варення з абрикосів, фото та покроковий опис. За цим рецептом консервації абрикос виходить густе варення.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору