Салат з огірків по-корейськи на зиму

Салат з огірків по-корейськи на зимуСалат з огірків по-корейськи на зиму

Гостренький і смачний салат з огірків і моркви зі спеціями на зиму. Консервовані огірки з морквою по-корейськи чудова закуска на святковий стіл.

Інгредієнти

  • Огірки 4 кг.
  • Морква 1 кг.
  • Цукор 1 склянка 200 мл.
  • Оцет 9% 1 склянка 200 мл.
  • Олія 1 склянка 200 мл.
  • Сіль 100 г.
  • Часник 2 ст. л. тертого часнику
  • Червоний мелений перець 1 ст. л.

Рецепт приготування огірки по-корейськи на зиму

Помити моркву, очистити і натерти на тертці для корейської моркви, якщо немає то на великій тертці.

Огірки помити, обрізати кінчики. Розрізати огірки на 4 частини вздовж, якщо огірки більше 10-12 см по довжині, то розрізаємо навпіл – вийде 8 шматочків з одного огірка.

Огірки помити, обрізати кінчики розрізати на частини

Приготувати маринад: змішати олію, сіль, червоний перець, часник, цукор і оцет.

Приготувати маринад

З’єднати разом огірки і моркву, додати маринад. Все перемішати і залишити на 4 години настоюватися.

З'єднати разом огірки і моркву, додати маринад

Приготувати півлітрові банки і кришки: помити з содою та простерилізувати.

Розкласти готовий салат банках

Розкласти готовий салат банках, накрити кришками і стерилізувати у воді на протязі 10-15 хвилин (банки більших розмірів стерилізуйте довше).

стерилізувати у воді на протязі 10-15 хвилин

З половини інгредієнтів виходить 6 півлітрових банок смачних, хрумких огірків по-корейськи.

Приємного смаку!