Абрикосовий сік з м’якоттю

Абрикосовий сік з м'якоттюАбрикосовий сік з м'якоттю

Корисний та смачний абрикосовий сік з м’якоттю. Нескладний рецепт приготування, таким консервованим соком ви будете насолоджуватись взимку.

Інгредієнти

  • Абрикоси
  • Цукор
  • Вода

Рецепт приготування абрикосовий сік з м’якоттю

Для приготування за цим рецептом підійдуть стиглі абрикоси, та недозрілі. Добре помити абрикоси у воді, повиймати кісточки, розділивши навпіл.

Складіть абрикоси у каструлю, залити водою, щоб вона була на 2 см вище за абрикоси. Поставити каструлю на вогонь та довести до кипіння. Піну що утворюється знімати не потрібно. Варити абрикоси 5-7 хвилин, якщо стиглі, то 3-5 хвилин.

Зняти каструлю з вогню, залишити щоб трохи охолонули абрикоси.

Далі вам знадобиться металеве сито. Через нього вилити воду з абрикосами в іншу каструлю. Перетерти абрикоси через сито. Шкірка та залишки абрикосів що залишається не викидайте, скласти в окрему миску.

перетерти абрикоси через металеве сито

До залишків з абрикосів додати трішки води, закип’ятити та знову перетерти через сито. Після цього залишки викинути.

Отриманий абрикосовий сік поставити на вогонь. Якщо виходить дуже густий сік можна додати води. В сік додати цукор за смаком. Коли сік закипить, знімати піну що утворюється і кип’ятити 1 хвилину.

варити абрикосовий сік

Заздалегідь приготувати скляні банки та металеві кришки, помити та простерилізувати.

Готовий абрикосовий сік гарячим розлити по банках та закрутити кришками. Перевернути банки догори низом і накрити ковдрою залишивши до повного охолодження.

абрикосовий сік гарячим розлити по банках та закрутити

Смачний абрикосовий сік готовий.