Компот з вишні на зиму

Компот з вишні на зимуКомпот з вишні на зиму

В нашій родині завжди закривали багато компоту з вишень, за зиму все випивали з насолодою. До вашої уваги рецепт приготування компот з вишні на зиму.

Інгредієнти

  • З розрахунку на 4 трилітрові банки
  • Вишні 4 кг.
  • Цукор 2,8 кг.

Як готувати компот з вишні на зиму

Перебрати та помити вишні. Помити та простерилізувати трилітрові банки та кришки. Розкласти вишні в підготовлені банки, по одному кілограму в кожну.

розкласти вишні в банки

Налити в банки з вишнями кип’яток, накрити кришками і дати настоятися 30 хвилин.

Налити в банки з вишнями кип’яток, накрити кришками і дати настоятися 30 хвилин

Злити воду у каструлю, додати цукор (700 г на трилітрову банку, скільки цукру додаю, щоб взимку, перед вживанням, розбавити компот водою – це для економії банок та місця в підвалі, на смак сильно не впливає. Хто не любить розведений компот додавати 300 г цукру на трилітрову банку). Перемішати, щоб розтав цукор, та довести до кипіння.

Налити киплячий сироп в банки і закрутити металевими кришками. Перевернути банки, накрити ковдрою та залишити до повного охолодження. Зберігаю цей компот в кладовці з кімнатною температурою.

Компот з вишні на зиму

Взимку просто смакота пити вишневий компот.

Приємного смаку!