Вишневий компот на зиму

Вишневий компот на зимуВишневий компот на зиму

Дуже смачний, перевірений рецепт вишневого компота на зиму. Освіжаючий напій для шанувальників вишень. Вишневий компот на зиму легко та просто готувати, рецепт без стерилізації.

Інгредієнти

  • Свіжі вишні
  • Вода
  • Цукор

Як закривати вишневий компот

На трилітрову банку вам знадобиться: 500 г вишень, 250 г цукру, 2,5 літри води.

Перебрати вишні та помити водою.

Перебрати вишні та помити водою

Приготувати скляні банки: помити з содою та простерилізувати.

Розкласти вишні по банках, приблизно вони займуть 1/3 банки.

Додати в банки цукор. Залити вишні в банці киплячою водою, спочатку до половини.

Накрити кришкою і дати постояти 10-15 хвилин, щоб розтав цукор.

Потім доливаємо киплячою водою до верху і закручуємо металевими кришками.

Вишневий компот на зиму

Банки перевернути та зверху накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.

Відео – Компот з вишень на зиму

Такий вишневий компот потрібно зберігати у підвалі.

Приємного смаку!