Желе з кавуна на зиму

Желе з кавуна на зимуЖеле з кавуна на зиму
Желе з кавуна – рецепт приготування солодкого желе на зиму з фото і покроковим описом. Застигле желе з кавуна нарізати скибочками і подати до столу. Желе з кавуна з соком лимона добре смакує до гарячих напоїв або як самостійний десерт.

Інгредієнти

  • Кавун (м’якоть) 800 г.
  • Цукор 400 г.
  • Лимон 1 шт.
  • Желатин 15 г.
  • Желе (малинове) 1 пакетик 90 г.

Рецепт приготування желе з кавуна:

Желе в пакетиках я взяла малинове, а ви можете взяти на ваш смак.

Желе з кавуна на зиму

Очистіть кавун від насіння і шкірки, поріжте м’якоть.

Желе з кавуна на зиму

Лимон почистіть від шкірки і виберіть насіння. Подрібнити інгредієнти в блендері або через м’ясорубку.

Отриману масу викласти в каструлю додати цукор і варити на невеликому вогні 10-15 хвилин, помішуючи.

Желе з кавуна на зиму

Поставити щоб охололо.

Желе з кавуна на зиму

В охолоджену масу всипати сухе малинове желе і желатин, перемішати і дати постояти 30 хвилин, потім варити ще 10 хвилин. Розкласти по стерилізованих банках, закрутити і перевернути.

Желе з кавуна на зиму

Желе з кавуна на зиму

Цей рецепт з розрахунку на 2 баночки по 0,5 л. Якщо будете куштувати желе яке у вас залишиться або з баночки, то поставте його в холодильник щоб застигло.