» » Опеньки з часником

Опеньки з часником

Опеньки з часникомОпеньки з часником
Справжні грибники знають, що «грибне полювання» радує двічі. Перший раз - коли ви повертаєтеся додому з лісу з повним кошиком боровиків, маслюків або лисичок. А другий раз - коли виставляєте на стіл миски з грибочками власного засолу. Знавці запевняють: засолка грибів - це мистецтво. Оволодівши цим мистецтвом, ви отримаєте величезне задоволення, яким зможете щедро ділитися з оточуючими. До вашої уваги рецепт опеньок з часником.

Інгредієнти

  • опеньки
  • часник і сіль за смаком
  • (рекомендується на 1 кг грибів взяти 5-6 зубчиків часнику)
  • Для маринаду (на 1 літр води)
  • 100 мл столового оцту
  • 5 ч. ложок цукру
  • 4 ч. ложки солі
  • 5 горошин чорного перцю
  • парасольку кропу

Рецепт приготування


Опеньки переберіть і залиште на 2 години в тазу з холодною водою (можна додати трохи солі). Злийте воду, промийте гриби і відваріть, поки вони не осядуть на дно (приблизно 15-20 хвилин). Відкиньте на друшляк і ще раз промийте.

Маленькі хитрощі
Опеньки солять тільки гарячим способом. Це означає, що їх потрібно попередньо відварювати. Ніколи не засолюють опеньки в глиняному посуді, т. к. її поверхня буде реагувати з речовинами, що виділяються в процесі бродіння, і гриби стануть небезпечними для здоров'я.

В емальовану каструлю налийте воду, насипте сіль і цукор, покладіть перець і кріп. Часник очистіть і розріжте кожен зубчик на 2-3 частини, але не додавайте поки в каструлю. Маринад доведіть до кипіння, додайте опеньки і варіть ще хвилин 7-10. Наприкінці варіння додайте оцет.

Помістіть гриби в промиті банки так, щоб маринад повністю покривав їх. Викладаючи гриби, Перемежовувати їх підготовленим часником.

Опеньки з часникомОпеньки з часником


Рецепт Г. М. Расторгуєва, м. Пенза

Схожі рецепти

Варене сало із спеціями
Варене сало за цим рецептом виходить ніжне та смачне. Таким салом не соромно пригостити навіть неочікуваних гостей - найсмачніша українська страва. Простий рецепт приготування сало варене з оцтом із спеціями. Сьогодні готую варене сало з меленим перцем та сало з зеленню та часником.
Баклажани мариновані
Баклажани консервовані особливо прийдуться для святкового столу. Саме тому вам буде корисно дізнатися, як приготувати мариновані баклажани на зиму. Ці мариновані баклажани з часником швидкого приготування, простий рецепт.
Консервовані шампіньйони по-домашньому
Консервовані гриби - найкраща закуска на святковому столі. Але не всі вміють правильно приготувати консервовані шампіньйони на зиму. Дізнайтеся легкий рецепт заготівлі печериць на зиму рецепт з покроковим описом.
Мариновані помідори «Під снігом» з часником на зиму
Це рецепт маринованих помідорів з часником на зиму з фото та покроковим описом. Консервовані помідори в банках мають вигляд ніби вони знаходяться під снігом - звідси і назва помідори «Під снігом». Смачний і досить простий рецепт приготування консервованих помідорів якими ви будете смакувати взимку.
Малосольні огірки на зиму
Консервація огірків на зиму - смачний і новий рецепт маринованих огірків. Хрусткі огірочки - мариновані, малосольні - завжди бажані гості на столі. Взимку вони допомагають нам заповнити запас вітамінів. Без них важко уявити справжнє свято з традиційними напоями, які вимагають гострих і пікантних
Малосольні огірки з яблуками
Приготування смачних малосольних огірків - це цікава робота, результатом якої можна насолодитися вже через пару днів. Дотримуйтесь рекомендацій знавців, і ви досягнете успіху і заслужите похвали своїх близьких! Готуємо швидкий рецепт малосольних огірків

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору