Опеньки з часником

Опеньки з часникомОпеньки з часником
Справжні грибники знають, що «грибне полювання» радує двічі. Перший раз – коли ви повертаєтеся додому з лісу з повним кошиком боровиків, маслюків або лисичок. А другий раз – коли виставляєте на стіл миски з грибочками власного засолу. Знавці запевняють: засолка грибів – це мистецтво. Оволодівши цим мистецтвом, ви отримаєте величезне задоволення, яким зможете щедро ділитися з оточуючими. До вашої уваги рецепт опеньок з часником.

Інгредієнти

  • опеньки
  • часник і сіль за смаком
  • (рекомендується на 1 кг грибів взяти 5-6 зубчиків часнику)
  • Для маринаду (на 1 літр води)
  • 100 мл столового оцту
  • 5 ч. ложок цукру
  • 4 ч. ложки солі
  • 5 горошин чорного перцю
  • парасольку кропу

Рецепт приготування

Опеньки переберіть і залиште на 2 години в тазу з холодною водою (можна додати трохи солі). Злийте воду, промийте гриби і відваріть, поки вони не осядуть на дно (приблизно 15-20 хвилин). Відкиньте на друшляк і ще раз промийте.

Маленькі хитрощі
Опеньки солять тільки гарячим способом. Це означає, що їх потрібно попередньо відварювати. Ніколи не засолюють опеньки в глиняному посуді, т. к. її поверхня буде реагувати з речовинами, що виділяються в процесі бродіння, і гриби стануть небезпечними для здоров’я.

В емальовану каструлю налийте воду, насипте сіль і цукор, покладіть перець і кріп. Часник очистіть і розріжте кожен зубчик на 2-3 частини, але не додавайте поки в каструлю. Маринад доведіть до кипіння, додайте опеньки і варіть ще хвилин 7-10. Наприкінці варіння додайте оцет.

Помістіть гриби в промиті банки так, щоб маринад повністю покривав їх. Викладаючи гриби, Перемежовувати їх підготовленим часником.

Опеньки з часникомОпеньки з часником

Рецепт Г. М. Расторгуєва, м. Пенза