Квашена капуста «Царська»

Квашена капуста «Царська»Квашена капуста «Царська»
Квашена капуста рецепт швидкого приготування смачної, хрусткої капусти в домашніх умовах.
Квашена або солона капуста є традиційною стравою у багатьох народів. Популярність цієї страви цілком виправдана: адже в зимову пору воно було одним з небагатьох джерел вітамінів. Правда, готували її скрізь по-своєму.
Так, наприклад, в класичних російських рецептах в капусту прийнято додавати багато моркви. У Чехії зазвичай використовують насіння кмину і ріпчасту цибулю. На Україні частим поєднанням є капуста з яблуками.

Інгредієнти

  • 10 кг капусти
  • 500 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 1 стакан крупної солі
  • 1 ст. ложка насіння кмину
  • 3 лаврових листа
  • 1 ст. ложка запашного перцю горошком
  • щіпка коріандру

Маленькі хитрощі
класичним співвідношенням капусти і солі є 100:2-3, тобто на 1 кг капусти потрібно 1,5-2 ст. ложки солі. Сіль при цьому краще брати велику і нейодовану.

Рецепт приготування

Капусту підготуйте до засолюванні: очистіть від зовнішніх листя, розріжте на половинки, видаліть качан і нашаткуйте. Цибулю очистіть і подрібніть,
почищену моркву натріть на великій тертці. У тазу перемішайте підготовлену капусту, моркву, цибулю з сіллю. Накрийте поліетиленовим пакутом і залиште на півгодини.

Додайте спеції і ще раз ретельно перемішатайте. Покладіть капусту в чисті банки. Зверху поставте гніт (наприклад, маленьку банку з водою). Знімайте з’являється піну і робіть проколи в капусті до тих пір, поки вона не набуде характерний смак і не стане хрусткою.

Розсіл до цього часу повинен стати прозорим, а піна припинить утворюватися. Готову капусту зберігайте в холодильнику.

Квашена капуста «Царська»

Рецепт квашеної капусти Наталії Валентинівни Корольової, м. Самара