» » Квашена капуста «Царська»

Квашена капуста «Царська»

Квашена капуста «Царська»Квашена капуста «Царська»
Квашена капуста рецепт швидкого приготування смачної, хрусткої капусти в домашніх умовах.
Квашена або солона капуста є традиційною стравою у багатьох народів. Популярність цієї страви цілком виправдана: адже в зимову пору воно було одним з небагатьох джерел вітамінів. Правда, готували її скрізь по-своєму.
Так, наприклад, в класичних російських рецептах в капусту прийнято додавати багато моркви. У Чехії зазвичай використовують насіння кмину і ріпчасту цибулю. На Україні частим поєднанням є капуста з яблуками.

Інгредієнти

  • 10 кг капусти
  • 500 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 1 стакан крупної солі
  • 1 ст. ложка насіння кмину
  • 3 лаврових листа
  • 1 ст. ложка запашного перцю горошком
  • щіпка коріандру
Маленькі хитрощі
класичним співвідношенням капусти і солі є 100:2-3, тобто на 1 кг капусти потрібно 1,5-2 ст. ложки солі. Сіль при цьому краще брати велику і нейодовану.

Рецепт приготування


Капусту підготуйте до засолюванні: очистіть від зовнішніх листя, розріжте на половинки, видаліть качан і нашаткуйте. Цибулю очистіть і подрібніть,
почищену моркву натріть на великій тертці. У тазу перемішайте підготовлену капусту, моркву, цибулю з сіллю. Накрийте поліетиленовим пакутом і залиште на півгодини.

Додайте спеції і ще раз ретельно перемішатайте. Покладіть капусту в чисті банки. Зверху поставте гніт (наприклад, маленьку банку з водою). Знімайте з'являється піну і робіть проколи в капусті до тих пір, поки вона не набуде характерний смак і не стане хрусткою.

Розсіл до цього часу повинен стати прозорим, а піна припинить утворюватися. Готову капусту зберігайте в холодильнику.

Квашена капуста «Царська»


Рецепт квашеної капусти Наталії Валентинівни Корольової, м. Самара

Схожі рецепти

В'ялені помідори в домашніх умовах
В'ялені помідори - оригінальна закуска, рецепт приготування з покроковими фотографіями. Для в'ялених помідорів краще брати м'ясисті помідори «сливки». Дізнайте як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах, простий рецепт з фото. З в'яленими помідорами готують салати, використовують як закуску,
Томатний сік з помідорів на зиму
Томатний сік - корисний напій, який має безліч вітамінів, дієтичний напій. Рецепт томатного соку дуже простий і його легко приготувати в домашніх умовах в необмеженій кількості. Я розповім вам як готую томатний сік на зиму вдома, рецепт домашньої консервації з фото і покроковим описом. Краще самому
Консервовані шампіньйони по-домашньому
Консервовані гриби - найкраща закуска на святковому столі. Але не всі вміють правильно приготувати консервовані шампіньйони на зиму. Дізнайтеся легкий рецепт заготівлі печериць на зиму рецепт з покроковим описом.
Асорті з огірків і помідорів на зиму
Консервоване асорті з огірків та помідорів - смачне асорті з овочів на зиму з солодкуватим присмаком. Рецепт приготування асорті огірки і помідори - смачна консервована закуска до других страв.
Консервація - огірки «Класичні»
Дізнайтеся класичний рецепт консервації огірків на зиму, покроковий опис з фото. Рецепти консервування огірків передаються з покоління в покоління. Деякі господині віддають перевагу експериментувати, дивуючи своїх домашніх все новими смаками. Навіть якщо ви жодного разу не займалися заготівлею
Малосольні огірки з яблуками
Приготування смачних малосольних огірків - це цікава робота, результатом якої можна насолодитися вже через пару днів. Дотримуйтесь рекомендацій знавців, і ви досягнете успіху і заслужите похвали своїх близьких! Готуємо швидкий рецепт малосольних огірків

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору