Для консервування помідорів половинками найкраще підходить сорт помідорів «сливки», беріть не перестиглі плоди. Це простий рецепт з фото смачних маринованих помідорів половинками на зиму.
Консервовані помідори – вид пікантної закуски до страв на зиму.
Інгредієнти
- Помідори 1,5 кг на трилітрову банку
- Кріп
- Петрушка
- Лавровий лист
- Часник
- Перець горошком
- Цибуля
- Олія 2 ст. л.
- Оцет 9% 4-6 ст. л.
- Маринад ( з розрахунку на 1 трилітрову банку)
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 5 стаканів
- Цукор 6 ст. л.
Рецепт приготування консервованих помідорів:
Помідори помийте і поріжте половинками.
Ці помідори можна закривати в 3-х, 2-х, 1.5-ра, літрових банках ( я брала літрові банки). Помийте, простерилізуйте банки, кришки.
На дно банки покладіть петрушку, кріп, порізану пів кружечками цибулю ( на літрову банку половинка цибулі), лавровий лист, 5-7 горошин чорного перцю.
Далі викладаємо порізані на половинки помідори. Зверху на помідори наливаємо не повну ложку олії, 1.5 – 2 ст. л оцту.
Варимо маринад. Висипте у воду сіль, цукор і доведіть до кипіння. Потім прохолодить маринад і залийте помідори вже холодним маринадом.
Накрийте банки металевими кришками і поставте їх стерилізувати: з розрахунку літрові банки на 4 хвилин, 1.5 літрові банки на 5 хвилин, 3 літрові банки на 7 хвилин.
Закручуємо банки металевими кришками і перевертаємо їх до повного вистигання помідор.
Приємного Вам смаку!
Дякую за рецепт
а в маринад скільки цукру та солі потрібно? на скільки літрів?
катя_2, добрий день! Вже все поправила, змінювали дизайн тому випадково видалила.
Маринад ( з розрахунку на 1 трилітрову банку)
Сіль 2 ст. л.
Вода 5 ст.
Цукор 6 ст. л.
Дякую.
Попробую закрити,а в зимку оцінемо)
MsCocK,
А що таке вода – 5 ст?
Вода – 5 стаканів по 250 грамів.
Цього року закрутила по Вашому рецепту! Чоловік дочекатись не може щоб спробувати помідорку! Дякуємо за рецепт!
Смачного взимку!