» » Консервована біла квасоля на зиму

Консервована біла квасоля на зиму

Консервована біла квасоля на зимуКонсервована біла квасоля на зиму
Консервована біла квасоля на зиму із стерилізацією, рецепт приготування з фото. Взимку я не купую консервовану квасолю, а відкриваю свою баночку і використовую при приготуванні страв. Я додаю готову квасолю при приготуванні борщу та супів з квасолею.
При консервації квасолі зберігаються всі її корисні якості.

Інгредієнти

  • Квасоля 1 кг.
  • Цибуля 0,5 кг.
  • Морква 0,5 кг.
  • Олія 250 мл.
  • Оцет 9% 3 ст. л.
  • Сіль 40 г.
  • Гвоздика, перець горошком за смаком

Рецепт приготування


Квасолю помити та замочити на 8-10 годин, кілька разів змінюючи воду. Потім висипаємо квасолю в каструлю і варимо до готовності 1,5 - 2 години в залежності від сорту та розмірів квасолі.

Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Моркву нарізаємо кільцями.

В каструлю налити олію, додати моркву і цибулю. Тушкувати близько 20 хвилин після закипання.
Додати квасолю в каструлю і тушкувати ще 10 хвилин.
Всипати сіль, приправи (3-4 перці горошком і 1 шт. гвоздики на 1 півлітрову баночку) і варити 2 хвилини.

Підготувати півлітрові баночки і кришки: добре помити содою і простерилізувати.

Готову квасолю висипати по банках, накрити кришками і стерилізувати 20 хвилин (півлітрові банки).

Після чого закручуємо банки кришками і залишаємо до повного охолодження.

Консервована біла квасоля на зиму рецепт


Приємного смаку!

Схожі рецепти

Варення з груш
Ароматне варення з груш - гарний варіант консервації на зиму. Солодке та смачне варення обов'язково сподобається дітям. Прозорий сироп, грушки добре зберігають форму, та не розварюються. Рецепт приготування грушевого варення з фото.
Грецький салат на зиму з квасолею
Грецький салат на зиму смачна консервована закуска з квасолею, можна вживати як самостійну страву так і з різними кашами та картоплею. Консервацію зараз можна купити в будь-якому магазині, але домашні консервовані салати на зиму кращі та смачніші.
Салат з буряка з квасолею на зиму
Салат з буряка з квасолею на зиму - корисний та смачний. Рецепт консервування салату з буряка. Буряк дуже корисний особливо після термічної обробки, тому такий салат вам сподобається.
Вишні у своєму соку
Вишні у своєму соку відмінно підійде для випічки взимку пирогів, кексів та тортів. Економний рецепт приготування вишень у своєму соці, так як потребує небагато цукру при консервації. Готуємо вишні у власному соці рецепт з фото, корисні поради.
Ікра з баклажанів і квасолі
Ікра з баклажанів і квасолі - консервування на зиму салатів з овочами. Це звична ікра з баклажанів, яка стає цікавою за смаком з додаванням квасолі. Смачна гостра закуска до столу готується швидко за нашим рецептом.
Консервований салат стручкова квасоля з морквою
Поживний салат з стручкової квасолі та моркви буде взимку як знахідка. Консервування салатів на зиму - це смачна закуска взимку до святкового столу та на кожен день. Простий та швидкий рецепт маринування салату з квасолею та морквою.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору