Консервована біла квасоля на зиму

Консервована біла квасоля на зимуКонсервована біла квасоля на зиму
Консервована біла квасоля на зиму із стерилізацією, рецепт приготування з фото. Взимку я не купую консервовану квасолю, а відкриваю свою баночку і використовую при приготуванні страв. Я додаю готову квасолю при приготуванні борщу та супів з квасолею.
При консервації квасолі зберігаються всі її корисні якості.

Інгредієнти

  • Квасоля 1 кг.
  • Цибуля 0,5 кг.
  • Морква 0,5 кг.
  • Олія 250 мл.
  • Оцет 9% 3 ст. л.
  • Сіль 40 г.
  • Гвоздика, перець горошком за смаком

Рецепт приготування

Квасолю помити та замочити на 8-10 годин, кілька разів змінюючи воду. Потім висипаємо квасолю в каструлю і варимо до готовності 1,5 – 2 години в залежності від сорту та розмірів квасолі.

Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Моркву нарізаємо кільцями.

В каструлю налити олію, додати моркву і цибулю. Тушкувати близько 20 хвилин після закипання.
Додати квасолю в каструлю і тушкувати ще 10 хвилин.
Всипати сіль, приправи (3-4 перці горошком і 1 шт. гвоздики на 1 півлітрову баночку) і варити 2 хвилини.

Підготувати півлітрові баночки і кришки: добре помити содою і простерилізувати.

Готову квасолю висипати по банках, накрити кришками і стерилізувати 20 хвилин (півлітрові банки).

Після чого закручуємо банки кришками і залишаємо до повного охолодження.

Консервована біла квасоля на зиму рецепт

Приємного смаку!