Варення з груш

Варення з грушВарення з груш
Ароматне варення з груш – гарний варіант консервації на зиму. Солодке та смачне варення обов’язково сподобається дітям. Прозорий сироп, грушки добре зберігають форму, та не розварюються. Рецепт приготування грушевого варення з фото.

Інгредієнти

  • Груші 1 кг.
  • Цукор 1 кг.
  • Вода 200 мл.

Рецепт приготування варення з груш

Добре помити груші, порізати часточками приблизно 1 -1,5 см завтовшки.

Варення з груш рецепт

Варення з груш рецепт

В каструлю налити воду та добавити цукор – варимо сироп. Постійно мішаємо і як сироп закипить, вимикаємо вогонь.

Варення з груш рецепт

Порізані груші висипати в сироп та залишити на 5 годин.

Варення з груш рецепт

Після чого поставити варитись груші. Як закиплять варити 15 хвилин, та залишаємо на 10-12 годин щоб стояло.

Варення з груш рецепт

Знову проварити груші 15 хвилин та залишити на 5-6 годин.

Приготувати півлітрові баночки: помити та простерилізувати банки і кришки.

В останній раз ставимо варитись груші на 15 хвилин, після чого розкладаємо варення з груш по банкам та закручуємо кришками.

Варення з грушок

Сироп що залишився (в мене приблизно 300 мл не виливаю, розвожу водою 1 до 5 и діти з задоволенням пють, добре зберігається у холодильнику, можна додавати в зроблений вдома сік замість цукру).

Приємного смаку!