Мариновані помідори з солодким перцем, петрушкою і цибулею

Мариновані помідориМариновані помідори
Які овочі ми найчастіше консервуємо на зиму? Звичайно ж, огірки і помідори. Помідори мабуть самий популярний овоч, який консервують на зиму. Мариновані помідори – краща закуска до смаженої чи відвареної картоплі.
Сьогодні приготуємо мариновані помідори з солодким перцем, петрушкою та цибулею, з цими помідорами навіть сама звичайна страва здасться смачнішою.

Інгредієнти

  • На 1 трилітрову банку:
  • Помідори 1,5-1,7 кг.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цибуля 2 шт (невелика)
  • Петрушка 5-6 гілочок
  • Цукор 100 г.
  • Сіль 50 г.
  • Оцет 50 мл.
  • Перець горошком (за бажанням) 5-6 шт.

Рецепт приготування маринованих помідорів:

Банки, металеві кришки добре вимити, простерилізувати.

Мариновані помідори рецепт

Помідори перебрати, добре помити.

Мариновані помідори рецепт

Цибулю почистити, помити, нарізати скибочками. Перець помити, почистити, нарізати вздовж на 4 – 5 частин.

На дно банки викладаємо петрушку, цибулю.

Мариновані помідори рецепт

Потім заповнюємо до верху помідорами. Рівномірно розподіляємо по банці солодкий перець.

Мариновані помідори рецепт

Наливаємо в банку кип’яток, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.

Мариновані помідори рецепт

Потім воду зливаємо у каструлю, додаємо сіль, перець і доводимо до кипіння.

Мариновані помідори рецепт

Коли маринад закипить, виключаємо вогонь і додаємо оцет. Все добре перемішуємо і виливаємо маринад у банки, додаючи перець горошком.

Закрутити банки кришками, перевернути і накрити ковдрою до повного охолодження.

Мариновані помідори рецепт

Мариновані помідори рецепт

Приємного смаку!