Мариновані помідори з цибулею і лимонною кислотою

Мариновані помідори з цибулею і лимонною кислотоюМариновані помідори з цибулею і лимонною кислотою
Мариновані помідори з лимонною кислотою та цибулею мають унікальний смак та можливість полегшити сам процес закручування помідор на зиму. Цей рецепт для тих, хто не любить використовувати при консервуванні оцет. Помідори виходять кисло-солодкі і дуже ароматні.

Інгредієнти

  • На 1 трилітрову банку:
  • Цибуля 1-2 шт.
  • Помідори 1,5-1,7 кг.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець горшком 7 шт.

    Маринад на трилітрову банку::

  • Вода 1,5 л.
  • Цукор 4,5 ст.л.
  • Сіль 1,5 ст.л.
  • Лимонна кислота 1,5 ч.л.

Рецепт приготування помідорів з цибулею та лимонною кислотою:

Помідори помити, прибрати хвостики.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

Банки, кришки миємо содою, стерилізуємо.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

На дно банки покладіть порізану кільцями цибулю. Потім наповнюємо банки помідорами.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

Заливаємо помідори в банці кип’ятком і залишаємо на 20 хвилин, накривши кришками.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

Воду зливаємо з банки в каструлю.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

В банку додаємо лавровий лист, перець горошком.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

В каструлю додаємо цукор, сіль, добре перемішуємо і довести до кипіння.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

Як закипів маринад, зняти каструлю з плити та додати лимонну кислоту. Ще раз все перемішуємо і виливаємо маринад у банки.

Закручуємо банки кришками.
Перевертаємо банки і закутуємо до повного охолодження.

Мариновані помідори з лимонною кислотою рецепт

Приємного смаку!