Маринування помідорів – перевірений рецепт консервування помідорів на зиму.
Мариновані помідори завжди бажані гості на столі. Наші консервовані помідори кладуться до банок разом з цибулею та морквою, простий рецепт з фото. Взимку вони допомагають нам поповнити запас вітамінів. Без консервованих помідорів важко уявити справжнє свято з традиційними напоями, які вимагають пікантних закусок.
Інгредієнти
- Помідори 4,5-5 кг.
- Кріп
- Морква 3 шт.
- Цибуля 3 шт.
- Лавровий лист 9 шт.
- Чорний перець горошком
- Гірчиця в зернах
- Маринад:
- Вода 3,5 л.
- Сіль 150 г.
- Цукор 500 г.
- Оцет 9% 800 мл.
Рецепт приготування маринованих помідорів:
Миємо, стерилізуємо банки. На дно 3-х літрової банки кладемо кріп, порізану пів-кільцями цибулю, порізану кружечками моркву, 3 лаврових листка, 7-8 горошин чорного перцю.
Миємо помідори і викладаємо їх у банки. Зверху насипаємо 2-3 ч. ложки гірчиці в зернах.
Маринад. Виливаємо воду у каструлю, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння. Потім додайте оцет.
Гарячим маринадом заливаємо помідори і стерилізуємо банки 10 хвилин. Закатуємо банки металевими кришками і перевертаємо банки до повного вистигання помідор.
Приємного смаку!