Джем з червоної аличі

Джем з червоної аличіДжем з червоної аличі
В цьому році вродило багато червоної аличі і я вирішила приготувати смачний джем. До вашої уваги рецепт з фото приготування джему з аличі без кісточок. Джем з червоної аличі здивує своїм смаком та ароматом ваших рідних.

Інгредієнти

  • Алича червона (вага без кісточок) 1,4 кг.
  • Цукор 0,7 кг.
  • Кориця 1 паличка

Рецепт приготування джему з аличі:

Аличу помити та за допомогою ножа, розрізати навпіл та видалити кісточки.

Джем з червоної аличіДжем з червоної аличі

Джем з червоної аличі рецептДжем з червоної аличі рецепт

Висипаємо аличу у каструлю з товстим дном та пересипаємо цукром, перемішуємо і додаємо паличку кориці. Каструлю ставимо на вогонь.

Джем з червоної аличі рецептДжем з червоної аличі рецепт

Коли алича закипить, періодично знімайте піну, що утворюється.

Джем з червоної аличі рецептДжем з червоної аличі рецепт

Прикручуємо вогонь на самий найменший і варимо джем на протязі 1 години.

Джем з червоної аличі рецептДжем з червоної аличі рецепт

Поки джем готується помити та простерилізувати півлітрові банки та металеві кришки.

Не хвилюйтесь що джем в кінці варки не такий густий, він буде густішим коли охолоне. Також не забудьте вийняти паличку кориці в кінці.

Гарячий джем розлити по баночкам та закрутити кришками. В мене вийшло з цих інгредієнтів 2 півлітрові баночки смачного джему та невелика мисочка, щоб покуштувати.

Джем з червоної аличіДжем з червоної аличі

Джем з червоної аличіДжем з червоної аличі

Приємного смаку!