Абрикосове варення половинками

Абрикосове варення половинкамиАбрикосове варення половинками

Смачне абрикосове варення половинками нагадає вам щедре літо. За нашим рецептом абрикоси залишаються цілими та смачними. Чай з таким варенням з абрикос взимку додасть сили та енергії.

Інгредієнти

  • Абрикоси (без кісточок) 1,2 кг.
  • Цукор 1,2 кг.

Рецепт приготування абрикосового варення:

Абрикоси помити, відібрати ушкоджені плоди.

Абрикоси помити, відібрати ушкоджені плоди

Розрізати ножем абрикоси і вийняти кісточки, щоб половинки залишились цілими.

Розрізати ножем абрикоси і вийняти кісточки

Викласти половинки в каструлю в якій збираєтесь варити варення та пересипати цукром. Залишаємо абрикоси на 8-10 годин, щоб пустили сік.

Викласти половинки в каструлю та пересипати цукром
Залишаємо абрикоси на 8-10 годин, щоб пустили сік

Ставимо варитись абрикоси на вогонь, доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин. Обережно знімайте піну що утворюється.

Приготуйте баночки і кришки: помийте з содою та простерилізуйте будь-яким способом.

Розкласти готове абрикосове варення в баночки та закрутити кришками.

Абрикосове варення половинками

Абрикосове варення половинками готове, вийшло 1,5 літри солодкого варення.

Приємного смаку!