Варення з яблук – одне з найулюбленіших видів варення на зиму. Взимку варення з яблук – чудовий солодкий десерт і відмінна начинка для пирогів. Простий та швидкий рецепт приготування варення на зиму пропонуємо вашій увазі.
Інгредієнти
- Яблука (вага очищених яблук) 1 кг.
- Вода 200 мл.
- Цукор 1 кг.
Рецепт приготування варення з яблук:
Помити яблука, очистити від шкірки і видаливши середину нарізати часточками приблизно 1-1,5 см товщиною.
Спочатку варимо сироп, наливаємо в каструлю воду і додаємо цукор.
Мішаючи сироп довести його до кипіння, прокип’ятити 2 хвилини.
Яблука що приготовили покласти у готовий сироп та довести до кипіння, далі варити на маленькому вогні, знімати піну що утворюється.
Варення з яблук варити до тих пір поки яблука не стануть прозорими – приблизно 20-40 хвилин (мої яблука білий налив були готові за 25 хвилин, все залежить від сорту яблук).
Заздалегідь приготувати банки – добре помити та простерилізувати.
Готове варення з яблук розлити по банкам та закрутити кришками. З одного кілограма яблук в мене вийшло 1,5 літри смачного та корисного варення.
Приємного смаку!