Консервовані шампіньйони по-домашньому

Консервовані шампіньйони по-домашньомуКонсервовані шампіньйони по-домашньому
Консервовані гриби – найкраща закуска на святковому столі. Але не всі вміють правильно приготувати консервовані шампіньйони на зиму. Дізнайтеся легкий рецепт заготівлі печериць на зиму рецепт з покроковим описом.

Інгредієнти

  • 1 кг свіжих печериць невеликого розміру
  • Маринад:
  • 250 мл води;
  • 100 мл столового оцту;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • прянощі за смаком (листя смородини, кріп, чорний перець горошком і т. п.)

Рецепт приготування грибів:

Печериці промийте під проточною водою. Приготуйте маринад з води, оцту, цукру, солі і прянощів і поставте в каструлі на вогонь. Коли закипить – додайте туди гриби і варіть під кришкою. Зніміть з плити і помістіть вміст в підготовлену банку. Зверху налийте олію і закрутіть кришками банки. Зберігайте печериці в холодильнику.

Маленькі хитрощі:
Деякі господині вважають за краще робити маринад на основі грибного відвару, то в цьому випадку він зберігає більше смаку і аромату.
Але при цьому консистенція такого маринаду стає надмірно густою, а колір – темним. Якщо ви не любите такий маринад, зливайте відвар і робіть маринад на воді.

Рецепт Олесі Ткачук
Приємного смаку!