Чорна смородина у власному соку. Варення на зиму

Чорна смородина у власному сокуЧорна смородина у власному соку
Чорна смородина дуже корисна та смачна, а консервоване варення з чорної смородини у власному соку на зиму не замінна річ при захворюваннях взимку. Таке варення смакують з чаєм, простий та швидкий рецепт приготування.

Інгредієнти

  • Чорна смородина 1,5 кг.
  • Цукор 1 кг.

Рецепт приготування варення:

Ягоди смородини добре помити, відібрати зелені гілочки та ягоди.

Чорна смородина у власному соку рецептЧорна смородина у власному соку рецепт

Помити з содою та простерилізувати півлітрові баночки та металеві кришки (будь-яким способом, дивіться Як стерилізувати банки. Різні способи та поради).

Пів кілограма ягід перемолоти за допомогою блендера.

Чорна смородина у власному соку рецептЧорна смородина у власному соку рецепт

Чорна смородина у власному соку рецептЧорна смородина у власному соку рецепт

Потім додаємо цукор та ягоди що залишились, гарно перемішуємо.

Чорна смородина у власному соку рецептЧорна смородина у власному соку рецепт

Каструлю з смородиною ставимо на вогонь. Довести варення до кипіння і варити 5 хвилин.

Чорна смородина у власному соку рецептЧорна смородина у власному соку рецепт

Розливаємо готове варення з чорної смородини по баночкам і закручуємо кришками. У мене з цієї кількості інгредієнтів вийшло 4 баночки смачного варення.

Чорна смородина у власному соку на зиму готова.

Чорна смородина у власному соку рецептЧорна смородина у власному соку рецепт

Приємного смаку!