Варення з чорної смородини

Варення з чорної смородиниВарення з чорної смородини
Варення з чорної смородини на зиму, рецепт приготування з фото. Смачне варення з смородини готується швидко, тому його ще називають «П’ятихвилинка». Ягоди смородини залишаються цілими і зберігають багато вітамінів, корисних для здоров’я, особливо взимку.

Інгредієнти

  • Чорна смородина 1,5 кг.
  • Цукор 2 кг.
  • Вода 2 стакани

Рецепт приготування варення з чорної смородини:

Добре промити ягоди смородини під проточною водою, забрати гілочки та незрілі ягоди.

Варення з чорної смородини рецептВарення з чорної смородини рецепт

Приготувати півлітрові баночки та кришки для закручування варення: помити з содою та простерилізувати.

В каструлю налити воду та добавити цукор, поставити на вогонь. Постійно помішувати поки не розтане весь цукор.

Варення з чорної смородини рецептВарення з чорної смородини рецепт

Ягоди смородини додати в киплячий сироп. Коли все разом закипить варити 5 хвилин, знімаючи піну, що утворюються.

Варення з чорної смородини рецептВарення з чорної смородини рецепт

Варення з чорної смородини рецептВарення з чорної смородини рецепт

Розлити готове варення з чорної смородини по стерилізованим баночкам та закрутити кришками. За цією кількістю інгредієнтів виходить рівно 6 півлітрових баночок смачного варення.

Варення з чорної смородини рецептВарення з чорної смородини рецепт

Приємного смаку!