Полуничне варення

Полуничне варенняПолуничне варення
За цим рецептом виходить чудове полуничне варення. Я дуже люблю варення з полуниці, але ось з м’ятою – це щось неймовірне!

Інгредієнти

  • Полуниця 1 кг.
  • Цукор 800 г.
  • Сік лимона 2 ст. л.
  • Кілька гілочок м’яти

Рецепт приготування варення з полуниці:

Ягоди перебрати, засипати цукром, залишити на кілька годин (3-5 годин), щоб пустили сік. Коли ягоди пустять сік, додати сік лимона.

Полуничне варення рецептПолуничне варення рецепт

Полуничне варення рецептПолуничне варення рецепт

Варення поставити на вогонь.

Полуничне варення рецептПолуничне варення рецепт

Коли варення закипить, зняти піну, додати лимонний сік і м’яту.

Ви можете покласти цілі гілочки, а потім після варіння вийняти м’яту, можна додати просто нарізані листочки, (я так роблю) і залишити їх в варення.

Полуничне варення рецептПолуничне варення рецепт

Варити близько 15 хвилин, все залежить від сорту полуниці. Дрібні стиглі ягоди містять менше води, тому варення з таких ягід вариться менше. Якщо у вас великі ягоди, варіть трохи довше, щоб випарувалася зайва рідина.

Гарячим полуничним варенням наповнити стерилізовані банки, закрутити кришками, дати охолонути і прибрати на зберігання.

Приємного смаку!