Полунично-бананове варення

Полунично-бананове варенняПолунично-бананове варення
Полунично-бананове варення неймовірно смачне та ароматне. Спробуйте приготувати варення з полуниці та бананів на зиму, це користь та вітаміни.

Інгредієнти

  • Полуниця 2 кг.
  • Цукор 2 кг.
  • Банан 4-5 шт. (700-800 г.)

Як готувати полунично-бананове варення

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Помийте полуницю, приберіть зелені хвостики та засипте цукром на 6-7 годин, краще залишити на ніч, щоб полуниця добре пустила сік.

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Ставимо полуницю на вогонь і варимо після закипання 5 хвилин, постійно знімати піну, що утворюються. Виключаємо вогонь і залишаємо полуницю до повного охолодження, не менше 6 годин.

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Знову ставимо на вогонь і варимо 5 хвилин, знімаємо піну. Залишаємо на 6 годин до повного охолодження.

В трете ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Банани очистити від шкірки (в мене вийшло приблизно 500 грамів), нарізати кружальцями та добавити до полуниці.

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Ретельно перемішати варення і варити 30 хвилин після закипання, не забувайте помішувати. (краще використовуйте каструлі з протипригарним покриттям).

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Готове полунично-бананове варення вилити в простерилізовані півлітрові баночки і закрутити металевими кришками. З цієї кількості вийшло 6 півлітрових баночок смачного варення на зиму.

Полунично-бананове варення рецептПолунично-бананове варення рецепт

Приємного смаку!