Малосольні огірки з яблуками

Малосольні огірки з яблукамиМалосольні огірки з яблуками
Приготування смачних малосольних огірків – це цікава робота, результатом якої можна насолодитися вже через пару днів. Дотримуйтесь рекомендацій знавців, і ви досягнете успіху і заслужите похвали своїх близьких! Готуємо швидкий рецепт малосольних огірків

Інгредієнти

  • 2-3 яблука кислих сортів
  • 4-5 зубчиків часнику
  • зелень петрушки і кропу (можна сушену)
  • по 5 горошин чорного та духмяного перцю
  • інші прянощі за смаком
  • сіль

Рецепт приготування

1. Огірки вимийте і обріжте кінчики з двох сторін.
2. Яблука вимийте. Розріжте на половинки або четвертинки, видаліть серцевину, шкірку не очищайте.
3. Зелень промийте під проточною водою, видаліть дуже жорсткі стебла, але не подрібнюйте.

Малосольні огірки з яблуками

4. Часник почистіть, розберіть на часточки і розріжте кожну на половинки.

Малосольні огірки з яблуками

5. На дно емальованого тазу або каструлі покладіть третину зелені.
6. Слідом викладайте шарами огірки, яблука і зелень з приправами, зверху прикрийте все кропом.

Малосольні огірки з яблуками

7. Приготуйте розсіл з розрахунку 2,5 ст. ложки солі на 1 л води, залийте киплячим розсолом підготовлені огірки.
8. Накрийте ємність зверху тарілкою і дайте охолонути при кімнатній температурі, а потім помістіть огірки на ніч в холодильник.

Маленькі хитрощі
Яблука краще вибирати із слабким забарвленням і щільною м’якоттю, уважно вивчіть їх шкірку: часто при транспортуванні і тривалому зберіганні плоди покривають воском. Такі яблука не годяться для використання в соліннях і інших видах домашніх заготовок.

Вранці малосольні огірочки можна подавати на стіл!