Джем з гарбуза

Джем з гарбузаДжем з гарбуза
Як смакує осінь? Для мене восени дуже смакує джем або варення з гарбуза з додаванням кориці. Смачний джем з гарбуза подавайте до чашки ароматного чаю. Легкий рецепт приготування джему, варення з гарбуза в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • 1 кг м’якоті гарбуза
  • сік, віджатий з одного лимона
  • 180 мл води
  • 500 г цукру

Рецепт приготування джему:

До каструлі вкиньте м’якоть гарбуза, яка нарізається шматочками, влийте сік з лимона, також воду. Тушити на слабкому вогні під кришкою до тих пір, поки гарбуз буде дуже м’який.

Потім подавити гарбуз на масу, що нагадує кашку для немовлят, додати цукор і варити додатково ще 10-15 хвилин.

Гарячий джем перекласти швидко до скляних банок, закрутити або закрити банки кришками і залишити, поки захолонуть.

Приємного смаку!