Консервовані огірки з кетчупом

Консервовані огірки з кетчупомКонсервовані огірки з кетчупом
Один з найпоширеніших видів домашніх заготівель – консервація огірків. Рецепти консервованих огірків розрізняються і за способом консервації, і по додаванню спецій.
Дізнайтеся рецепт консервації огірків з кетчупом на зиму – популярний і не традиційний рецепт заготівлі огірків. Консервовані огірки з кетчупом, рецепт з фото приготування.

Інгредієнти

  • Огірки
  • Лавровий лист
  • Перець чорний горошком
  • Часник
  • Маринад:
  • Вода 1 л.
  • Цукор 1 ст.
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Оцет 150 мл.
  • Кетчуп “Лагідний” без добавок 300 г.

Рецепт приготування огірків з кетчупом:

Приготуйте огірки до консервації – залийте холодною водою і дайте постояти 30 хвилин, помийте.

Консервовані огірки з кетчупом

Помийте , простерилізуйте банки, металеві кришки. Покласти на дно банки 1 лавровий листок, 5-6 горошин чорного перцю, 1-2 зубці часнику.

Консервовані огірки з кетчупом

Відріжте кінчики в огірків з обох боків і поскладайте їх у банки.

Консервовані огірки з кетчупом

Приготуйте маринад для огірків. Для цього висипте всі інгредієнти для маринаду у каструлю і доведіть до кипіння.

Консервовані огірки з кетчупом

З даної кількості інгредієнтів отримаємо заливку для 3-х літрових банок огірків у кетчупі.

Консервовані огірки з кетчупом

Залийте маринадом огірки і поставте стерилізувати банки на 10 хвилин. Потім закрутіть банки металевими кришками і переверніть їх до повного охолодження банок з огірками.

Консервовані огірки з кетчупом

Приємного смаку!