Корнішони «Особливі»

Корнішони «Особливі»Корнішони «Особливі»
Консервовані корнішони – маленькі огірочки розміром не більше 8 см. Саме такі огірки будемо використовувати для маринування. Готуємо корнішони мариновані, рецепт приготування.

Інгредієнти

  • (на дволітрову банку)
  • по 3-4 листків чорної смородини і вишні
  • зелень і парасольки кропу за смаком
  • 1 корінь хрону
  • цукор
  • сіль
  • лимонна кислота
  • вода

Рецепт приготування

Корнішони вимочить в холодній несолоній воді протягом декількох годин. Воду злийте. Приготуйте розсіл з розрахунку: на літр води – 2 ст. ложки солі, 1,5 ч. ложки цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.

На дно банки покладіть приправи, зверху – плоди.
Залийте розсолом, зверху покладіть гніт і залиште на 2 дні при кімнатній температурі.

Розсіл злийте, корнішони промийте і стерилізують з новими прянощами в новому розсолі протягом 10 хвилин.

Спосіб зручний тим, що зберігати законсервовані таким чином корнішони можна не тільки в холодильнику.

МАЛЕНЬКІ ХИТРОЩІ
Навіть якщо ви не любите солодке, не варто відмовлятися від додавання цукру при консервуванні огірків. Він прискорює виділення молочної кислоти, яка уповільнює ріст мікроорганізмів, а значить, є важливою умовою успішної засолювання. Особливо важливо додавати цукор при консервуванні великих огірків.

Приємного смаку!