Малосольні огірки за добу

Малосольні огірки за добуМалосольні огірки за добу
Малосольні огірки швидко і зі смаком, рецепт приготування з фото. Цей рецепт малосольних огірків готується дуже легко і вже огірочки можна вживати через добу.
На відміну від традиційних солоних огірків мариновані малосольні огірочки готуються за лічені години. Зазвичай малосольні огірки готують влітку, коли встигає урожай огірків і на грядці або в продажу є все необхідне для засолювання. З малосольних огірочків можете приготувати різноманітні салати або вживати цілими з другими стравами.

Інгредієнти

  • Огірки
  • Вода
  • Кріп
  • Часник
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Перець чорний горошком

Рецепт приготування

1. Помийте банку та огірки. Положити на дно банки кріп, лавровий лист, 1-2 зубчики часнику, 5-6 горошин чорного перцю.
Розріжте огірки вздовж на чотири частини, не розрізаючи до кінця 1 см.

Малосольні огірки за добу

2. Поскладайте порізані огірки у банку.

Малосольні огірки за добу

3. Приготуйте розсіл. Для цього візьміть 50 г. солі ( це з розрахунку на 1,5 літрову банку), розведіть її у 750 мл води і залийте цим розсолом огірки.

Малосольні огірки за добу

4. Накрийте банку кусочком марлі і поставте у тепле місце, у мене стояли при кімнатній температурі (зараз літо – близько 25 градусів). Через 1-1,5 доби малосольні огірки готові до вживання.

Малосольні огірки за добу

Для того щоб огірочки ще швидше закисали, у банку можете положити кусочок житнього хліба.

Приємного Вам смаку!