Повидло з яблук

Повидло з яблукПовидло з яблук

Повидло з яблук простий рецепт смачного та густого повидла.
Для яблучного повидла виберіть свіжі ароматні яблука. Консервоване повидло виходить густе, підійде для домашньої випічки взимку. Дізнайтесь як готувати густе яблучне повидло, фото та поради.

Інгредієнти

  • Яблука 1 кг.
  • Цукор 0,5 кг.
  • Вода – 100 мл.

Рецепт приготування повидло з яблук:

Яблука помити і перебрати. Щоб вийшло дійсно густе повидло, обов’язково використовуйте недостиглі яблука

Яблука помити і перебрати

Очистити спочатку шкірку, потім видалити серцевину з кісточками та нарізати шматочками, для рецепту треба 1 кг.

Очистити спочатку шкірку, потім видалити серцевину

Порізані яблука покладіть каструлю та долийте воду.

Порізані яблука покладіть каструлю та долийте воду

Каструлю з яблуками поставте на вогонь і накрийте кришкою. В залежності від сорту, часто яблука під час такого варіння перетворюються на пюре. Свої яблука (білий налив) я варила 15 хвилин.

Після цього зніміть каструлю з вогню, подрібніть яблука за допомогою блендера.

подрібніть яблука за допомогою блендера

До яблучного пюре додайте цукор, перемішайте та поставте каструлю на невеликий вогонь. Випаровувати яблучне пюре на протязі 40 хвилин.

До яблучного пюре додайте цукор

Не забувайте постійно мішати пюре під час варіння.

Не забувайте постійно мішати пюре під час варіння

Готове повидло з яблук розлити по стерильним банкам і закрутити кришками.

Готове повидло з яблук розлити по банках
закрутити кришками

Ми їмо яблучне повидло, як в самостійному вигляді, так і додаємо в різні кулінарні вироби. Я дуже люблю намазати ароматний домашній хліб маслом, а зверху покласти шар повидла. З цих інгредієнтів вийшло 2 півлітрові банки смачного густого повидла.

густе повидло з яблук

Смачного !!!

1 думки про “Повидло з яблук”

  1. Анютка

    Клас! Дуже смачно!
    Я замінила яблука на айву смак вийшов дуже оригінальний, літній та свіжий

Коментарі закриті.