Варення з абрикосів

Варення з абрикосівВарення з абрикосів
Варення з абрикосів дуже смачне і ароматне варення. Цей рецепт мені дістався від бабусі. Простий рецепт приготування варення з абрикосів, фото та покроковий опис. За цим рецептом консервації абрикос виходить густе варення.

Інгредієнти

  • Абрикоси (без кісточок) 1,2 кг.
  • Цукор 600 гр.

Рецепт приготування абрикосове варення:

Абрикоси добре промити. Розламати або розрізати абрикоси на половинки і видалити кісточки.

Варення з абрикосів

Варення з абрикосів

Покласти половинки абрикосів в миску, засипати цукром.

Варення з абрикосів

Добре перемішати і поставити на повільний вогонь, довести до кипіння.

Варення з абрикосів

Варення з абрикосів

Варення повинно кипіти на повільному вогні 15 хвилин, потім вимкнути. Під час кипіння знімайте піну що утворюються і періодично помішуйте варення.

Варення з абрикосів

Дати варення з абрикосів охолонуло, а потім повторити процедуру ще 2 рази.

Варення з абрикосів

Можна варити варення і довше, тоді абрикосове варення стане схожим на джем.

Банки добре промити содою. Простерилізувати кришки і банки.
Викласти гаряче варення з абрикос у банки, закрутити кришками.

Варення з абрикосів

Перевернути банки верх дном і залишити щоб охолонули. З цієї кількості інгредієнтів вийшло 2 півлітрові баночки густого абрикосового варення.

Варення з абрикосів

Приємного чаювання взимку!