Як заморозити зелень на зиму

Як заморозити зелень на зимуЯк заморозити зелень на зиму
Замороження зелені на зиму – дуже зручна річ. Це швидко і дозволяє зберегти більшість корисних властивостей продуктів. Зелень зберігає колір і аромат. Заморожувати можна будь-які трави і прянощі – кріп, петрушку, базилік, розмарин та інші.

Як заморозити свіжий кріп і петрушку:
Для початку зелень добре миємо і просушуємо виклавши тонким шаром на паперовий рушник або кухонну дошку.
Коли зелень підсохне, її можна заморожувати.

Як заморозити зелень на зиму

Спосіб 1: дрібно нарізати і заморозити

Самий зручний і практичний спосіб заморозки зелені – мілко порізати та заморозити. Дрібно нарізаємо і складаємо в поліетиленові пакети, що закриваються (з мікрозатискачем).

Як заморозити зелень на зиму
Як заморозити зелень на зиму

Зберігаємо в морозилці до потрібного випадку.

Як заморозити зелень на зиму

Спосіб 2: заморозити в кубиках льоду

Щоб заморозити зелень в кубиках льоду, її нарізаємо, розкладаємо у формочки для льоду, заливаємо зверху водою і відправляємо в морозилку.

Після крижані кубики із зеленню виймаємо з форми, складаємо в поліетиленовий пакет і знову відправляємо в морозилку.

Слід врахувати, що такий спосіб заморозки підходить, якщо у вас велика морозильна камера – крижані кубики займають місце в морозилці.

Спосіб 3: заморозити пучком

Миті й просушені пучки зелені складаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в морозилку.

Цей спосіб – найпростіший, але тут потрібно розуміти, що при розморожуванні зелень бажано буде розморожувати цілим пучком: якщо відрізати потрібну кількість зелені, решта встигне трохи відтанути.

Порада від нашого сайту:
Для заморозки беріть свіжу, здорову, соковиту зелень. Краще, якщо це буде молода зелень.
Заморожувати зелень краще окремо.
Заморожуючи зелень, не втрамбовуйте її – бо така зелень стане грудкою і буде складно додавати ії в страви.