Як заморозити свіжий кріп і петрушку:
Для початку зелень добре миємо і просушуємо виклавши тонким шаром на паперовий рушник або кухонну дошку.
Коли зелень підсохне, її можна заморожувати.
Спосіб 1: дрібно нарізати і заморозитиСамий зручний і практичний спосіб заморозки зелені - мілко порізати та заморозити. Дрібно нарізаємо і складаємо в поліетиленові пакети, що закриваються (з мікрозатискачем).
Зберігаємо в морозилці до потрібного випадку.
Спосіб 2: заморозити в кубиках льодуЩоб заморозити зелень в кубиках льоду, її нарізаємо, розкладаємо у формочки для льоду, заливаємо зверху водою і відправляємо в морозилку.
Після крижані кубики із зеленню виймаємо з форми, складаємо в поліетиленовий пакет і знову відправляємо в морозилку.
Слід врахувати, що такий спосіб заморозки підходить, якщо у вас велика морозильна камера - крижані кубики займають місце в морозилці.
Спосіб 3: заморозити пучкомМиті й просушені пучки зелені складаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в морозилку.
Цей спосіб - найпростіший, але тут потрібно розуміти, що при розморожуванні зелень бажано буде розморожувати цілим пучком: якщо відрізати потрібну кількість зелені, решта встигне трохи відтанути.
Порада від нашого сайту:Для заморозки беріть свіжу, здорову, соковиту зелень. Краще, якщо це буде молода зелень.
Заморожувати зелень краще окремо.
Заморожуючи зелень, не втрамбовуйте її - бо така зелень стане грудкою і буде складно додавати ії в страви.