» » Як заморозити зелень на зиму

Як заморозити зелень на зиму

Як заморозити зелень на зимуЯк заморозити зелень на зиму
Замороження зелені на зиму - дуже зручна річ. Це швидко і дозволяє зберегти більшість корисних властивостей продуктів. Зелень зберігає колір і аромат. Заморожувати можна будь-які трави і прянощі - кріп, петрушку, базилік, розмарин та інші.
Як заморозити свіжий кріп і петрушку:
Для початку зелень добре миємо і просушуємо виклавши тонким шаром на паперовий рушник або кухонну дошку.
Коли зелень підсохне, її можна заморожувати.

Як заморозити зелень на зиму


Спосіб 1: дрібно нарізати і заморозити

Самий зручний і практичний спосіб заморозки зелені - мілко порізати та заморозити. Дрібно нарізаємо і складаємо в поліетиленові пакети, що закриваються (з мікрозатискачем).

Як заморозити зелень на зиму
Як заморозити зелень на зиму



Зберігаємо в морозилці до потрібного випадку.

Як заморозити зелень на зиму


Спосіб 2: заморозити в кубиках льоду

Щоб заморозити зелень в кубиках льоду, її нарізаємо, розкладаємо у формочки для льоду, заливаємо зверху водою і відправляємо в морозилку.

Після крижані кубики із зеленню виймаємо з форми, складаємо в поліетиленовий пакет і знову відправляємо в морозилку.

Слід врахувати, що такий спосіб заморозки підходить, якщо у вас велика морозильна камера - крижані кубики займають місце в морозилці.

Спосіб 3: заморозити пучком

Миті й просушені пучки зелені складаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в морозилку.

Цей спосіб - найпростіший, але тут потрібно розуміти, що при розморожуванні зелень бажано буде розморожувати цілим пучком: якщо відрізати потрібну кількість зелені, решта встигне трохи відтанути.

Порада від нашого сайту:
Для заморозки беріть свіжу, здорову, соковиту зелень. Краще, якщо це буде молода зелень.
Заморожувати зелень краще окремо.
Заморожуючи зелень, не втрамбовуйте її - бо така зелень стане грудкою і буде складно додавати ії в страви.

Схожі рецепти

Як стерилізувати банки. Різні способи та поради
Осінь - розпал врожаю. Пора згадати про його збереження протягом довгої холодної зими. Як приємно морозним зимовим вечором, відкрити баночку варення і згадати про ласкаве, тепле, літне сонечко. Але для того, щоб зберегти шматочок літа надовго, треба знати і дотримуватися деяких правил стерилізації
Вишні без кісточок на зиму
Заморожені вишні з цукром без кісточок на зиму рецепт з фото. Консервація вишні таким методом дуже швидка - за смаком як вишні у власному соці. Вишні заморожені таким чином не втрачають свої смакові якості та корисні властивості. Заморожені вишні з цукром чудово підійдуть для випічки різних
Вишні у власному соці
Вишні у власному соці рецепт з фото та порадами. На сьогоднішній день існує велика кількість рецептів консервування вишень на зиму, серед яких почесне місце займає вишні в власному соці. З такими вишнями можна приготувати смачні вареники, торти, пироги, киселі і компоти. Правильно приготовані
Заморожені овочі - перці
Заморожені овочі - знахідка для господинь в зимовий період, бо деякі літні види овочів важко знайти або дорого купувати взимку. Та ви можете заздалегідь приготувати необхідні овочі заморозивши їх в холодильнику, та готувати кулінарні страви коли завгодно. Як приготувати заморожені перці? Цей
Асорті з огірків і помідорів на зиму
Консервоване асорті з огірків та помідорів - смачне асорті з овочів на зиму з солодкуватим присмаком. Рецепт приготування асорті огірки і помідори - смачна консервована закуска до других страв.
Корнішони «Особливі»
Консервовані корнішони - маленькі огірочки розміром не більше 8 см. Саме такі огірки будемо використовувати для маринування. Готуємо корнішони мариновані, рецепт приготування.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору