Варення з чорниці

Варення з чорниціВарення з чорниці
Чорниця – смачна лісова ягода дуже корисна для очей. Найпростіше приготувати на зиму варення з чорниці. Рецепт приготування варення з чорниць, поради та фото.
З кінця червня починається сезон чорниць, тому пора консервувати смачне та корисне варення з чорниці.

Інгредієнти

  • Чорниці 1,5 кг.
  • Цукор 1,2 кг.

Рецепт приготування варення з чорниці:

Ягоди чорниці перебрати, відокремити нестиглі та гнилі, видалити листки, хвостики з ягід. Помити чорниці водою.

Варення з чорниці

Засипаємо чорниці в каструлю з товстим дном та пересипаємо цукром, переміщуємо та даємо постояти близько 6 годин, щоб пустила сік.

Варення з чорниці

Варення з чорниці

Варення з чорниці

Варення з чорниці

Доводимо варення з чорниць до кипіння і варимо 2-3 хвилини. При необхідності зняти пінку, хоча піни практично немає. Знімаємо каструлю з вогню.

Варення з чорниці

Гаряче варення з чорниці розливаємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками. Таке варення з чорниць можна зберігати при кімнатній температурі.

Варення з чорниці

Варення з чорниці

Взимку варення з чорниці можна додавати в різні вироби при випічці. Ми ж найбільше любимо варення з чорниць з чаєм. З 1,5 кг чорниць виходить 4 півлітрових банки варення.

Приємного смаку!