Варення з малини

Варення з малиниВарення з малини
Варення з малини дуже корисне від застуди та має чудовий смак і аромат. Рецепт приготування варення з малини простий та швидкий.

Інгредієнти

  • Малина 1,5 кг.
  • Цукор 1,5 кг.

Рецепт приготування варення з малини:

Малину перебрати, взяти цілі, стиглі ягоди. Малину я не мию для приготування варення. Висипати у таз або каструлю з товстим дном.

Варення з малини

Пересипаємо малину цукром, перетрусити або перемішати обережно, намагайтесь не розчавити ягоди.

Варення з малини

Варення з малини

Залишаємо ємність з малиною на ніч, або 6-10 годин, щоб пустила сік.

Варення з малини

Як малина пустила сік помішайте, щоб цукор був разом з соком а не осів на дні. Ставимо каструлю з малиною на вогонь.
Як варення закипіло продовжуйте варити ще хвилин 5, постійно мішайте та знімайте піну що утворюється.

Варення з малини

Варення з малини готове, розливаємо по теплим стерилізованим банкам і закручуємо кришками.

Варення з малини

Варення з малини

Варення з малини

Малинове варення перевернути і залишити до повного охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці. З 1,5 кг малини у мене вийшло 4-ри півлітрові баночки смачного, ароматного варення.

Варення з малини

Приємного смаку!