Ароматне і запашне варення з суниць полюбляють взимку усі без винятку. Варення з суниці завдяки своїм корисним властивостям сприятливо впливає на кровоносну і імунну системи, покращує обмін речовин і надає позитивний вплив на організм.
Коли є суниці я варю варення з суниць – п’ятихвилинка. Рецепт варення з суниці з покроковим описом і фото.
Інгредієнти
- Суниці 1 кг.
- Цукор 0,5 кг.
Рецепт приготування варення з суниці:
Ягоди суниці перебрати, промити, відібрати листя, засипати цукром.
Залишити на 5-6 годин до утворення соку.
Поставити суниці на вогонь, довести до кипіння, помішуючи і знімаючи піну що утворилася.
Варити з моменту закипання 5 хвилин, потім розлити варення по стерилізованим банкам, закрутити стерилізованими кришками та охолодити при кімнатній температурі в перевернутому вигляді.
Варення з лісових суниць виходить з яскравим ароматом свіжих ягід, негусте, дуже ніжне, а зберігати його після охолодження можна як у шафі, так і в холодильнику.
Приємного смаку!